Anmeldelse Læsning
0   226

Superbog.dk

Superbog.dk

Fakta


Titel
Superbog.dk


3.125 kroner per abonnement per år. Gratis prøveabonnement kan bestilles på alinea.dk

Type
Internet

Forlag
Alinea

Dette digitale undervisningsmateriale virker gennemtænkt og især velegnet til de børn, der ikke lige synes, at gammeldags frilæsning i trykte bøger er sagen. Portalen giver adgang til læsning af 200 letlæsningsbøger, og 20 titler kommer til hvert år. For dem alle gælder, at de tidligere er udgivet i trykte udgaver, så der vil for mange elever være et væsentligt genkendelseselement at tage afsæt i.

Artiklen fortsætter under banneret

Der er ingen tvivl om, at portalen vil kunne appellere til førnævnte elevgruppe. Designet er indbydende, og der navigeres let rundt i bøgerne og de tilhørende opgaver, ligesom funktionen, hvor elever kan anmelde bøger til hinanden, er lige til at gå til. Et stort plus er den syntetiske tale, der vil give svage elever læseoplevelser, de ikke ellers ville kunne få. Det er naturligvis også en gevaldig fordel, at eleverne kan læse bøgerne hvor som helst blot ved at logge på med deres Uni-login.

Når jeg trods portalens umiddelbare kvaliteter spår den en begrænset gennemslagskraft i undervisningen, skyldes det hovedsageligt prisen, der er ganske høj set i forhold til et gennemsnitligt årsbudget for faget dansk. Der ligger efterhånden mange kvalificerede digitale læremidler og konkurrerer om fagudvalgenes gunst - og om den, desværre, endnu begrænsede adgang til driftsikre elev-pc'er. De skal med andre ord virkelig kunne noget, som bøgerne ikke kan, for at blive taget til nåde. Og så nyskabende opleves Superbog.dk heller ikke, al den stund at de bøger, portalen vil puste liv i, allerede lever i bedste velgående på skolebiblioteket.

Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.446 andre er allerede tilmeldt