Anmeldelse

Superbog.dk

Superbog.dk

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Dette digitale undervisningsmateriale virker gennemtænkt og især velegnet til de børn, der ikke lige synes, at gammeldags frilæsning i trykte bøger er sagen. Portalen giver adgang til læsning af 200 letlæsningsbøger, og 20 titler kommer til hvert år. For dem alle gælder, at de tidligere er udgivet i trykte udgaver, så der vil for mange elever være et væsentligt genkendelseselement at tage afsæt i.

Fakta:

Titel: Superbog.dk

Type: Internet

Forlag: Alinea

Der er ingen tvivl om, at portalen vil kunne appellere til førnævnte elevgruppe. Designet er indbydende, og der navigeres let rundt i bøgerne og de tilhørende opgaver, ligesom funktionen, hvor elever kan anmelde bøger til hinanden, er lige til at gå til. Et stort plus er den syntetiske tale, der vil give svage elever læseoplevelser, de ikke ellers ville kunne få. Det er naturligvis også en gevaldig fordel, at eleverne kan læse bøgerne hvor som helst blot ved at logge på med deres Uni-login.

Når jeg trods portalens umiddelbare kvaliteter spår den en begrænset gennemslagskraft i undervisningen, skyldes det hovedsageligt prisen, der er ganske høj set i forhold til et gennemsnitligt årsbudget for faget dansk. Der ligger efterhånden mange kvalificerede digitale læremidler og konkurrerer om fagudvalgenes gunst - og om den, desværre, endnu begrænsede adgang til driftsikre elev-pc'er. De skal med andre ord virkelig kunne noget, som bøgerne ikke kan, for at blive taget til nåde. Og så nyskabende opleves Superbog.dk heller ikke, al den stund at de bøger, portalen vil puste liv i, allerede lever i bedste velgående på skolebiblioteket.