Blog
0   5

Kreativitetens mismatch

Abonner på nyt om Folkeskolens håndværk og design-rådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Når arbejdet er en hobby.

Når man bliver ramt, selvom man har fri

Jeg har en årsplan. Men den holder aldrig. Jeg har også et værksted dethjemme, som virkelig holder. Og som bliver brugt. Meget. 

For jeg er sådan en lærer, der ofte bliver ramt. Ramt af det jeg ser rundt omkring mig. Ting der, med pludselig fart, forstyrrer mit “jeg har fri” øje.

Som når jeg læser i et boligblad, og pludselig ender med at tage 10 billeder af ting, jeg vil lære eleverne, og efterfølgende prøver det af i værkstedet derhjemme.

Artiklen fortsætter under banneret

Når jeg går rundt på et museum med familien, og bliver hooked på en genstand, som virkelig ville kunne skabe glæde blandt eleverne på min skole, og vender og drejer det derhjemme med mine egne børn, på værkstedet. 

Eller på pinterest, hvor jeg egentlig søger efter idéer til børneværelset, men ender med at bruge en time på idéer til håndværk og design undervisningen i indskolingen, i stedet. 

Når arbejde er hobby

Jeg hører ofte, at vi lærere skal huske at holde fri. At vi efter reformen skal huske det endnu mere.

Men jeg kan ikke slukke for min kreativitet. Jeg vil ikke slukke for min kreativitet. Jeg vil gerne bruge tiden på at tage billeder, dvæle ved en genstand og prøve det af derhjemme. For mit arbejde i håndværk og design er min hobby. Og min hobby arbejder jeg med. Derhjemme og på skolen. Når lysten er der. Uanset hvornår min tilstedeværelsespligt fortæller mig jeg skal holde fri.    

Jeg ved at mange kreative og praktiske lærere har det på samme måde.

Kreativitetens mismatch

Kreativitet kan ikke puttes i kasser. Hvis den gør det, vil den visne lidt hver dag. Og ingen ønsker en skole med grå, halvvisne kreative lærere.

Vær’ søde at lade være med at prøve at putte den i kasser.

Den kommer aldrig til at passe.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.264 andre er allerede tilmeldt