Debat

Skal dit folkeskolebarn (også) være fuld til J-dag?

I dette indlæg kigger jeg en smule nærmere på problemstillingen omkring alkohol og unge.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

December måned står snart for døren og det betyder også at J-dag er lige rundt om hjørnet. For mange unge betyder det en masse alkohol i store mængder – oftest i FOR store mængder!

”Unge i Danmark drikker for meget” – denne sætning hører vi igen og igen og det er nærmest blevet en nationalt bumper sticker til volvoen.

Men hvordan kan vi så være med til at ændre ved denne opfattelse? Og skal der overhovedet gøres noget, eller skal vi have en mere laissez-faire tilgang og lade de unge selv drage deres egne erfaringer?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Det er vigtigt at huske på, at ”unge” ikke kun omfatter elever på gymnasieniveau og opefter. For selvom man oftest omtaler elever i folkeskolerne som ’børn’, så er det jo her teenageårene træder i kraft – dvs. at betegnelsen ”de unge” også omfatter eleverne i de ældste folkeskoleklasser som 7., 8., 9. og 10. klasse. Og det er oftest her, i disse folkeskole år, at de unge bliver introduceret til alkohol for første gang.

Skal vi som forældre lave klare aftaler med vores børn omkring alkohol allerede fra de bliver konfirmeret? Eller er der tillid nok til, at vores børn, også i denne unge alder, selv finder ud af hvor meget de skal drikke eller ikke skal drikke til en festlighed som f.eks. J-dag?

Sommeren er forbi og det er snart J-dag. Og traditionen tro, så vil sneen falde og inkludere en masse festligheder, løjer og ikke mindst alkohol.

Skal dit folkeskolebarn (også) være fuld til J-dag?