Debat
0   2

Skal dit folkeskolebarn (også) være fuld til J-dag?

I dette indlæg kigger jeg en smule nærmere på problemstillingen omkring alkohol og unge.

December måned står snart for døren og det betyder også at J-dag er lige rundt om hjørnet. For mange unge betyder det en masse alkohol i store mængder – oftest i FOR store mængder!

Artiklen fortsætter under banneret

”Unge i Danmark drikker for meget” – denne sætning hører vi igen og igen og det er nærmest blevet en nationalt bumper sticker til volvoen.

Men hvordan kan vi så være med til at ændre ved denne opfattelse? Og skal der overhovedet gøres noget, eller skal vi have en mere laissez-faire tilgang og lade de unge selv drage deres egne erfaringer?

Det er vigtigt at huske på, at ”unge” ikke kun omfatter elever på gymnasieniveau og opefter. For selvom man oftest omtaler elever i folkeskolerne som ’børn’, så er det jo her teenageårene træder i kraft – dvs. at betegnelsen ”de unge” også omfatter eleverne i de ældste folkeskoleklasser som 7., 8., 9. og 10. klasse. Og det er oftest her, i disse folkeskole år, at de unge bliver introduceret til alkohol for første gang.

Skal vi som forældre lave klare aftaler med vores børn omkring alkohol allerede fra de bliver konfirmeret? Eller er der tillid nok til, at vores børn, også i denne unge alder, selv finder ud af hvor meget de skal drikke eller ikke skal drikke til en festlighed som f.eks. J-dag?

Sommeren er forbi og det er snart J-dag. Og traditionen tro, så vil sneen falde og inkludere en masse festligheder, løjer og ikke mindst alkohol.

Skal dit folkeskolebarn (også) være fuld til J-dag?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.287 andre er allerede tilmeldt