Blog
0   1

Progression på langs og på tværs i naturfagene

Abonner på nyt om Trine Hyllested i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Center for Scienceuddannelse, Aarhus Universitet, har i samarbejde med VIA University College og Astra i 2016 udsendt et fint lille hæfte, der kan hjælpe skoler på vej, hvis de vil prøve at opkvalificere deres naturfagsundervisning fra indskoling til udskoling. Det hedder: ” Progression og Læring – Fagteamets arbejde med den røde tråd i naturfagsundervisningen”.

Hæftet skildrer skolens naturfagsundervisning som et træ, hvor naturfag i indskoling og på mellemtrin udgør stammen, der så deler sig i større grene som biologi, geografi og fysik/kemi. I den øverste krone foroven filtrer grenene sig sammen. Her kunne udskolingens mindst 4 tværfaglige temaer befinde sig.

Hæftet skildrer bl.a. et udviklingsarbejde på en skole, hvor fagteamet arbejder sammen ud fra et bestemt tema og angiver hvordan videns- og færdighedsmål fra natur/teknologi kunne føres videre i overbygningsfagene.

Der fortælles i hæftet om fagteamet, der klipper videns- og færdighedsmål ud fra FFM i natur/teknologi og overbygningsfag og sætter dem sammen. På den måde skitserer de i fællesskab en mulig rød tråd fra 1.klasse til 9. klasse. Et eksempel på et tema er vand, et andet er planeten jorden. Gennem dette arbejde bliver lærergruppen også nødt til at forholde sig til de 4 kompetenceområder.

Det hæfte er værd at fordybe sig i. Gør din leder opmærksom på det. Alle professionshøjskoler i Danmark kan afholde kurser for lærerne i hæftet og være eksterne fødselshjælpere i skolens interne proces. Læs mere her:

Artiklen fortsætter under banneret

astra.dk/naturfagsdidaktik/progression-og-l%C3%A6ring

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.486 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt