Få et venskab for livet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Børnelivet kan være fyldt med skole, sport og legeaftaler med gode klassekammerater, men det kan også være ensomt. Børns Voksenvenner er en landsdækkende frivillig forening, hvis målsætning er at skabe venskaber mellem de frivillige voksne og børn, som måske mangler voksenkontakt i hverdagen.

»Det er forældrene, der skal henvende sig til os, men læreren er også tæt på børnene og har mulighed for at spotte nogle ting, som forældrene ikke altid kan se«, siger Nathalie Ida Fretté Schöneberg, der er akademisk medarbejder for Børns Voksenvenner i København. »Hvis lærerne får øje på en elev, som har et spinkelt voksennetværk, har de derfor mulighed for at oplyse forældrene om Børns Voksenvenner«.

Det hele er gratis, de voksne er frivillige, og selv om foreningen rækker ud til børn mellem seks og 12 år, er forhåbningen, at venskabet kan holde gennem lang tid og måske endda hele livet.