Debat Hovedorganisation
0   4

Sammen er vi stærkest

Fagbevægelsen har altid spillet en væsentlig rolle i forhold til udviklingen af vores solidariske velfærdssamfund. Det skal vi også gøre i fremtiden. Men de velfærds- og demokratimodeller, som vi hidtil har hyldet, er under stærkt pres. Derfor skal vi rykke endnu tættere sammen i fagbevægelsen. Både af hensyn til vores medlemmer og af hensyn til samfundsudviklingen.

Vores demokratiske samfundsmodel indebærer blandt meget andet, at når lønmodtagere rammes af sygdom, så har de en berettiget forventning om, at vores velfærdsinstitutioner sørger for, at de tilbydes tilstrækkelig hjælp til at komme på fode igen. Der er også en naturlig forventning om, at man kan få erstatning, når man kommer til skade på arbejdet. Desværre bliver det stadig mere åbenbart, at den nødvendige hjælp og erstatning for arbejdsskader ikke længere kan betragtes som fundamentalt.

Artiklen fortsætter under banneret

Når vores medlemmer bliver syge, så ser vi desværre i stigende omfang, hvordan sagsbehandlingen er styret af rigide regler, hvor faglighed, lægevurderinger og sund fornuft mange steder er sat ud af kraft. Sygemeldte har pligt til at være aktivt sygemeldte og i årevis stå til rådighed for jobcentrenes mere eller mindre relevante tilbud. Hertil kommer, at der på trods af den politiske ambition fra Christiansborg om, at flere arbejdsskader skal kunne anerkendes, er vi nu der, hvor kun cirka 50 procent de facto anerkendes.

Vi må fastholde retten til at være syg, og vi må fastholde, at der er en grænse for, hvor meget vores medlemmer skal presses, når de rammes af sygdom.

Det er afgørende for fremtidens demokratiske velfærdssamfund, at vi får stoppet forringelserne og afprofessionaliseringen af velfærdsordningerne i Danmark. Men Danmarks Lærerforening kan ikke gøre det alene. Derfor samarbejder vi allerede med andre faglige organisationer om at styrke velfærden i Danmark. Samtidig fortsætter vi helhjertet arbejdet med at skabe en ny stærk hovedorganisation i Danmark, som kan være en stærk aktør i udviklingen af fremtidens demokratiske velfærdssamfund. Det vil i høj grad også forbedre vores muligheder for at påvirke vilkårene for de af vores medlemmer, der rammes af sygdom.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt