På ekspedition til Bolivia

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I det sydlige Bolivia bor et bjergfolk kaldet Jallqaerne. Jallqaerne har altid levet i isolerede landsbyer i skyggen af Andesbjergenes barske natur og ufremkommelige terræn. Det har skabt grobund for en unik indiansk kultur med dertil knyttet spændende mytologi og stor indsigt i medicinske planter. Netop Jallqa-indianernes kendskab til naturmedicin er hovedformålet med en ekspedition til denne egn. Ekspeditionen er et samarbejde mellem U-landforeningen Dialog og DR-online, ekspeditionsleder er læge Erik Jørs. Det er muligt at følge rejsen og stille online-spørgsmål direkte til ekspeditionen, der er teknisk udrustet, så de i selv det mest ufremkommelige terræn kan svare på spørgsmål fra nysgerrige danske Internetsurfere. Spørgsmål stilles til comet@inet.uni2.dk

Man kan følge ekspeditionen på to www-sider, DR-online på www.dr.dk/bolivia og Dialog på www.dialog.dk/satellit. Begge sider er spændende og har hver deres indfaldsvinkel. DR dækker ekspeditionen i form af dagbogsbeskrivelser af Jan Haugaard samt ved transmissioner fra et Ipix-kamera, som brugeren selv kan styre fra www-siden. På Dialogs www-side finder man spændende baggrundsstof om blandt andet plantemedicin i Bolivia, Jallqaernes myter og kultur, dagbogsbeskrivelser samt præsentationer fra filmholdet. Ekspeditionen startede d. 24 september og er således et virtuelt besøg værd i dag.