Danskerne

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danskerne lider af en form for storhedsvanvid. Vi tror, at vi er de bedste uanset hvad. Omverdenen bør ånde lettet op over, at Danmark er så lille et land. Ellers ville det være farligt.

(Henrik Dahl)

Skamfølelse er blevet sjælden - blufærdighed, ærefrygt og varsomhed, for eksempel over for døden, er blevet sjælden.

(Anders Raahauge)

Danskerne er lykkelige, fordi de ikke forventer sig ret meget af tilværelsen.

(Peter Gundelach)

Hvis danskernes kultur skal handle om sammenhængskraft, er der intet bedre kulturprodukt for fællesskabet end en kasse øl, et 40-tommers fjernsyn og en mørk december-lørdag med engelsk fodbold fra middag til aften - og en tur på kroen bagefter. Det skaber en sammenhængskraft, der vil noget.

(Flemming Rose)

Der er intet af Hamlet i danskernes karakter.

(Bruce Lockart)

Det værste, man har kunnet anklage en dansker for, er at være bedrevidende og moralist - men for mig er begge dele adelsmærker.

(Morten Albæk)

De fleste danskere kan godt se, at vi har meget at leve af, men ikke meget at leve for.

(Jan Sjursen)

Klager over politiet ordner politiet selv. Vi har et fætter-kusine-samfund med overdreven tiltro til systemets hæderlighed.

(Søren Mørch)

Nogle ting er bedre i Sverige end i Danmark. De har bedre naboer.

(Victor Borge)

Der er for meget vuffelivov, en lille båd, der gynger, og discotango i Danmark. Der er for meget halvdumt plat-tjald i Danmark. Lad os få den hørm ud af landet

(Kim Larsen)

Else