Blog
0   37

PS - kan Pædagogiske Statsrevisorer placere og udmåle et ansvar?

Abonner på nyt om Sten Larsen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Her blot et PS til en anmeldelse af professor Per Fibæk Laursens seneste bog Dialog – realistiske ambitioner for folkeskolen. I bogen snakker Fibæk om ”regereri”.

Når Per Fibæk Laursen taler om regereri i forhold til skolen, så henviser han til den flerårige tendens til at søsætte centralistisk udtænkte projekter, som skal ændre skolen. Styre skolen. Gerne helt ned i den daglige undervisning. Herunder vel også kompetencemål, vidensmål og færdighedsmål, ja, hele læringsmålsparadigmet. De Forenklede Fælles Mål, som nu skal forenkles-:)

”Det er ikke kun politikere og forvaltningsfolk, der gør sig skyldige i regereri”, siger Fibæk på side 15 i sin bog, ”Også mine egne fagfæller blandt didaktikere og de pædagogiske forskere har samme tilbøjelighed.” Når vi snakker skolereform, L 409 & de såkaldte Forenklede Fælles Mål, tænker jeg:

Måske bør vi efterhånden have en parallel til Statsrevisorerne? Pædagogiske Statsrevisorer?

Personligt er jeg hele året vinteragtig træt af skandaler i det offentlige og ekstraudgifter til skatteborgerene. Om det er tog, der ikke kan køre, og som yderligere skal finansieres for at komme på skinnerne, om det er uduelige og kontraproduktive it-systemer, som smarte it-firmaer stadig kan tjene mængder af penge på, om det er energiinfrastruktur, som privatiseres og sælges til spotpris, om det er Skat, som gennemhulles, om det er bestyrelser, som får og giver mere end rigeligt for deres såkaldte ansvar, de alligevel aldrig påtager sig eller pålægges…

Artiklen fortsætter under banneret

Eller om det faktisk er en skolereform, en ganske speciel form for overenskomst, et målorgie og et tilhørende styringsparadigme og private læringsplatforme, -  så kunne der være brug for en instans, hvor man på et tidspunkt kalder til ansvar (også når der rulles tilbage), en instans, hvor man kunne få en vurdering af ansvarets omfang?

Hvor er med andre ord folkeskolens Pædagogiske Statsrevisorer? Hvor er den institution, hvor vi kan kalde politikere, undervisningsministre, professoren, udviklingschefen - og andre - til ansvar? Eller i det mindste få en vurdering af ansvarets omfang?


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.543 andre er allerede tilmeldt