Den 24. oktober flyver det flamske uddannelsesudvalg til Danmark for at lade sig inspirere af, hvordan vi uddanner lærere i Danmark på Campus Roskilde.

Glem Finland: Flamske politikere er lune på den danske læreruddannelse

Hvordan uddanner vi lærere i Danmark? Det vil det flamske parlament i Belgien se nærmere på, inden de reformerer deres egen læreruddannelse. Belgiske politikere tager derfor i næste uge på studietur til Danmark.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Danmark er den eneste destination, som det belgisk-flamske uddannelsesudvalg har valgt som inspirationskilde, inden de skal beslutte, hvordan en ny læreruddannelse skal tage sig ud.

Besøget finder sted den 24. oktober i Roskilde, hvor de flamske uddannelsespolitikere besøger læreruddannelsen på professionshøjskolen Absalon.

Centerchef for Absalons læreruddannelse Stina Møllenbach udtaler i en pressemeddelelse, at hun er stolt over, at politikerne netop har udvalgt læreruddannelsen i Roskilde.

Men det overrasker hende ikke, at de flamske politikere finder den danske læreruddannelse interessant.

"Jeg er ikke overrasket over, at politikerne har valgt Danmark, for vi har fået en rigtig god læreruddannelse med reformen i 2013", siger hun og glæder sig over, at den flamske interesse er faldet på Danmark.

"Det er jo altid interessant, når forskellige lande lader sig inspirere af hinanden. I Danmark taler mange om, at Finland klarer sig godt i PISA, når det gælder faglige resultater. Men til gengæld klarer Finland sig utrolig dårligt, når det handler om trivslen", siger hun.

"Skolens opgave er at danne og uddanne hele mennesker, der kan klare sig i en ukendt fremtid, og her kan vi noget særligt i Danmark, hvor vi magter at inkludere flere og skabe nogle hele mennesker, der fungerer godt socialt og som absolut også er godt rustet fagligt", lyder det videre fra Stina Møllenbach i pressemeddelelsen.

Udover at besøge læreruddannelsen lægger politikerne fra den flamsktalende del af Belgien også Trekronerskolen i Roskilde et besøg, hvor de blandt andet skal hilse på lærerstuderende, som er i praktik.