Debat

Er der nok it-undervisning i dagens folkeskole

Jeg er for nyligt gået ud af folkeskolen, og jeg synes bestemt ikke at der er nok IT undervisningen. Jeg synes faktisk at der skal flere fag på skemaet som handler om alt fra at lave en hjemmeside, grafisk design på computeren og vores opførsel på de sociale medier.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Der er ingen tvivl om IT bliver en stadig større og større del af vores hverdag, og med det in mente, synes jeg slet ikke at der nok fokus på IT i folkeskolen.

Børn og unge opholder sig mere og mere på nettet, og får deres interesser derfra, og mange af os drømmer om at leve af det vi laver på nettet, om det så er E-sport, grafisk design eller at lave hjemmesider.

Jeg påbegyndte et projekt, for et par år siden, hvor jeg vil lære at lave en hjemmeside, og nu, hvor jeg er på mit 4. forsøg, begynder det endelig at ligne noget. Jeg kunne dog rigtig godt tænke mig, at jeg på forhånd have været bedre rustet til denne slags arbejde, og havde fået en generel viden om projekter som disse. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Jeg taler stadig med mange af mine skole kammerater, og jeg er bestemt ikke den eneste der sidder med disse tanker, tværtimod. Jeg vil faktisk gætte på at det er omkring 50% af dem jeg stadig taler med, som har de samme tanker. Her er det så jeg tænker, at vi lever i år 2017, og vi tilbringer over 3,5 timer på nettet dagligt. Det vil altså sige, at ud af en dag på 24 timer, hvor de 8 af dem bliver brugt på at sove, andre 8 på job eller diverse former for skoler, bruger vi mere end 3,5 timer, af de resterende 8 timer, på nettet. 

Kan det så virkelig være rigtigt at det ikke indgår i undervisningsplanerne i folkeskolen. Vi snakker altså, at op i mod 50% af vores fritid bliver brugt online. 

Der kan jo ikke være nogen tvivl om, at når så meget af fritiden bliver brugt på nettet, at det så også er der vi finder en stor del af vores interesser, og for manges vedkommende, også vores fremtid. Og skolen skal gerne ruste os til fremtiden!

Powered by Labrador CMS