Blog
15   78

Skoleledere: Disse værdier værdsætter vi hos vores ansatte

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


I forrige uge talte jeg med en del lærere rundt om i landet, og fik dem til at sætte ord på gode kvaliteter og værdier hos deres ledere. I denne uge har jeg kastet bolden videre til skolelederne, og bedt dem om at beskrive, hvilke værdier de værdsætter ved deres ansatte.

Foto: Jesse Loughborough/Flickr.com

 

Artiklen fortsætter under banneret

Jeg har forhørt mig ved fem forskellige ledere i skoleverdenen.

Her er et udpluk af deres kommentarer:

 

  • "Det er vigtigt for mig, at mine medarbejdere besidder et stort overblik – ikke mindst ift. det faglige og sociale i klassen. At de kan mærke, hvad der rører sig".

 

  • "På vores skole har vi arbejdet meget med relationsarbejdet lærer-elev imellem. Det er vigtigt for mig, at medarbejderen på vores skole giver noget af dem selv. Relationskompetencer prioriterer jeg højt hos en lærer".

 

  • "Jeg værdsætter meget, at mine ansatte sætter en ære i at gøre eleverne så dygtige så mulige. Samtidig arbejder vi en del med, at det skal være legalt at vise overfor kollegaerne, når de er stolte af et projekt, de har lavet med en klasse. Vi stræber efter en kultur, hvor Janteloven er pakket godt væk – det er en lang proces, men det er tydeligt, at vi begynder at se resultater nu".

 

  • "På vores skole sætter vi en ære i, at klasserummet er et godt og trygt rum at være i. Her har eleverne deres faste base, og det skal emme af tryghed. Den følelse, føler jeg, at mine ansatte kan fremelske".

 

  • "Mine ansatte er meget dygtige til at være tydelige i deres kommunikation – det gælder både mundtligt og skriftligt og både i forhold til vores lederteam, andre kollegaer og forældregruppen. Det værdsætter jeg meget".

 

Hvilke værdier værdsætter du hos dine kollegaer/medarbejdere?

 

Læs min tidligere blog om, hvilke værdier lærerne værdsætter hos deres ledere:

www.folkeskolen.dk/616402/hvilke-vaerdier-har-din-skoleleder

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Folkeskolen.dk er lukket for indlæg og kommentarer fra 6. juli og i uge 28 og 29 - vi åbner igen mandag den 23. juli. God ferie!

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
17.030 andre er allerede tilmeldt