DLF-kongres '17
0   4

Studererende i praktik vil være en del af lærerværelset

Med plakater og klistermærker på lærerkongressen gør de studerende opmærksom på,at de ønsker mentorordninger og opmærksomhed, når de skal ud i praktik. Og en anvist plads på lærerværelset, tak.

"Du er vildt sej, hamrende dygtig og klog - og vi vil rigtig gerne lære en hel masse af dig og dine kolleger. Om hvordan vi bliver gode lærere i fremtiden"

Artiklen fortsætter under banneret

Sådan lyder starten på et åbent brev, hvor de studerende i Lærerstuderendes Landskreds henvender sig til de uddannede lærere og sætter fokus på praktikken og de studerendes forhold, når de første gang står i et klasseværelse.

De lærerstuderende opfordrer på deres stand i foyeren på Tivoli Congress Center kongresdeltagerne til at skrive deres bud på, hvordan praktiktiden bliver så god så muligt, og det har mange gjort:

"Til det indledende møde på skolerne mellem praktikanter og praktikkoordinator, bør TR (tillidsrepræsentanten, red.) deltage obligatorisk både for at byde velkommen til skolen for at præsentere sig selv og orientere om praktiske forhold vedrørende praktikken",står der på en af de 33 sedler, der var hængt op, da folkeskolen.dk besøgte standen og talte med næstformand i studenter-landskredsen Anna Hjortkjær.

"Vi taler meget på uddannelsen om, at når vi kommer ud i praktik, så står vi meget alene i folkeskolen. Det vil vi gerne prøve at ændre ved at få nogle forslag til hvordan det kan blive nemmere at komme ud i praktik i starten", siger Anna Hjortkjær.

Og der er mange forslag. For eksempel:

"Tag ordentligt imod praktikanter på skolerne. Lad dem få plads lærerværelset, så de ikke skal gætte sig til, hvor de må sidde. Er der en kaffeordning, så lad praktikanterne være den del af den, det er solidarisk", og videre hedder det:

 "Det er blevet en dum principsag på flere lærerværelser, at "du har ikke betalt for kaffen, så må ud ikke drikke den" Kom ud af de små sko og få praktikanterne til at føle sig velkomne.

Et andet forslag lyder kort og godt:

"TR skal modtage alle praktikanter og nyansatte, når de kommer påskolen".


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet
Folkeskolen.dk er lukket for indlæg og kommentarer fra 6. juli og i uge 28 og 29 - vi åbner igen mandag den 23. juli. God ferie!

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ