"Som lærerstuderende står man ofte meget alene, når man skal ud i praktik, det vil vi gerne ændre", siger Lærerstuderende Landskreds' næstformand Anna Hjortkær. Se de mange ophængte forslag ved at klikke videre til de næste billeder.

Studererende i praktik vil være en del af lærerværelset

Med plakater og klistermærker på lærerkongressen gør de studerende opmærksom på,at de ønsker mentorordninger og opmærksomhed, når de skal ud i praktik. Og en anvist plads på lærerværelset, tak.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Du er vildt sej, hamrende dygtig og klog - og vi vil rigtig gerne lære en hel masse af dig og dine kolleger. Om hvordan vi bliver gode lærere i fremtiden"

Sådan lyder starten på et åbent brev, hvor de studerende i Lærerstuderendes Landskreds henvender sig til de uddannede lærere og sætter fokus på praktikken og de studerendes forhold, når de første gang står i et klasseværelse.

De lærerstuderende opfordrer på deres stand i foyeren på Tivoli Congress Center kongresdeltagerne til at skrive deres bud på, hvordan praktiktiden bliver så god så muligt, og det har mange gjort:

"Til det indledende møde på skolerne mellem praktikanter og praktikkoordinator, bør TR (tillidsrepræsentanten, red.) deltage obligatorisk både for at byde velkommen til skolen for at præsentere sig selv og orientere om praktiske forhold vedrørende praktikken",står der på en af de 33 sedler, der var hængt op, da folkeskolen.dk besøgte standen og talte med næstformand i studenter-landskredsen Anna Hjortkjær.

"Vi taler meget på uddannelsen om, at når vi kommer ud i praktik, så står vi meget alene i folkeskolen. Det vil vi gerne prøve at ændre ved at få nogle forslag til hvordan det kan blive nemmere at komme ud i praktik i starten", siger Anna Hjortkjær.

Og der er mange forslag. For eksempel:

"Tag ordentligt imod praktikanter på skolerne. Lad dem få plads lærerværelset, så de ikke skal gætte sig til, hvor de må sidde. Er der en kaffeordning, så lad praktikanterne være den del af den, det er solidarisk", og videre hedder det:

 "Det er blevet en dum principsag på flere lærerværelser, at "du har ikke betalt for kaffen, så må ud ikke drikke den" Kom ud af de små sko og få praktikanterne til at føle sig velkomne.

Et andet forslag lyder kort og godt:

"TR skal modtage alle praktikanter og nyansatte, når de kommer påskolen".

Powered by Labrador CMS