Hold igen med opgaverne til tillidsrepræsentanterne, lød opfordringen fra Karsten Lynge Simonsen.

Pas på vores tillidsvalgte – de drukner i opgaver

Kredsformand Karsten Lynge Simonsen, Aalborg, tog ordet på DLF-kongres 2017 for at tale om det pres, der ligger på de tillidsvalgte. Han advarede om, at de drukner i arbejdsopgaver fra DLF centralt og lokalt oven i alle opgaverne, der opstår på skolerne.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg skulle have en samtale med en tillidsrepræsentant en dag. Hun ankom lidt for sent, rød i hovedet og med hurtig vejrtrækning. Det, der fylder for hende, er ikke Lov 409 eller eleverne, men de mange opgaver, hun har som tillidsrepræsentant. Hun har ikke den fornødne tid til at løse sin opgave og leve op til det forventningspres, hun møder fra DLF centralt og fra Aalborg Lærerforening", sagde kredsformanden.

Han fortalte, at kredsen lige har sendt 13 nye tillidsvalgte på TR- og AMR-uddannelse.

"Og det er ikke fordi vi har en masse, der er stoppet på grund af alder. Vores tillidsvalgte fortæller om presset fra de 30 'udsendelser', de har fået fra DLF centralt, om de undersøgelser, de skal svare på og på alt det, som vi sender ud til dem fra kredsen", sagde Karsten Lynge Simonsen.

Han fortalte, at han forsøger sig med kortere og færre møder for at hjælpe på problemet, og at han prøver at justere sine forventninger til tillidsrepræsentanterne og arbejdsmiljørepræsentanterne.

"Jeg har en lille opfordring her: at man fra kredse og fra DLF centralt overvejer, hvordan man kommunikerer opgaver ud. At vi holder igen med omfanget af opgaver, så vi kan holde fast på vores tillidsvalgte".

Flere kommenterede på hans indlæg og gav ham helt ret: tillidsrepræsentanterne er krumtappen i foreningen. Og hovedstyrelsen rettede i sin formulering i en kongresvedtagelse, så ansvaret ikke bliver placeret hos tillidsrepræsentanterne. Det blev til: "I samarbejde med kredsene skal hovedstyrelsen arbejde for, at tillidsrepræsentanterne får mulighed for at lykkes med initiativerne".

Ny arbejdstidsforskning: Lærerforening og ledelse arbejder fortsat sammen