Debat Trivsel
0   3

Et skadet barn kan skolen ikke redde

Når folkeskolen ikke kan reparere de skader, daginstitutioners forhold har forvoldt børn - hvorfor retter man så ikke op på det?

Når børnepsykiater Gideon Zlotnik udtaler: »Man skal se på, hvilke typer personer de her børn udvikler sig til, når de har tilbragt det meste af dagen i vuggestue blandt voksne, som er stressede. Det kan munde ud i, at disse børn - særligt umodne drenge - kan blive mere aggressive, urolige, udadvendte, ukoncentrerede og søgende«, og når Grethe Kragh-Müller, børnepsykolog, lektor og forsker i daginstitutioner ved Aarhus Universitet, udtaler: »Barnet får dårligere betingelser for at udvikle selvet, sociale færdigheder, følelsesregulering og evnen til at koncentrere sig«, hvorfor bevilger man så ikke de nødvendige midler til området, som eksperterne angiver? Det vil sige én voksen per tre vuggestuebørn og én voksen for hvert sjette barn i børnehaven.

Artiklen fortsætter under banneret

Et barns hjerne udvikles mest i første leveår, udvikles næstmest i andet leveår osv. Prøv engang at erstatte »udvikles« med ordet »skades«? Vuggestuebørn er forsvarsløse. Lyt dog til eksperternes viden.

Kald eventuelt investeringen »Fra fødsel til Fem«. Angiv det som en langsigtet investering. Vid, at afkastet viser sig ved, at børnene dels vil udvikle sig på et højere niveau, dels vil klare sig uden dyre og alligevel utilstrækkelige støtteforanstaltninger i folkeskolen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ