Blog
0   15

Jagten på den komplette motivation i undervisningen

Abonner på nyt om Praktikeren i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Motivation er noget af det vigtigste at have med i den interessante undervisning. Her er mit bud på hvordan du kan motiverer alle slags elever.

Så er jeg tilbage igen efter en dejlig ferie. En ferie der gjorde at mine elever (mange af dem ihvertfald) havde nulstillet deres forståelse, af hvordan man gik i skole. Det gjorde at vi skulle arbejde meget i starten af skoleåret på, at få dem motiveret igen. Derfor kommer dette indlæg først nu, da mine teorier først skulle prøves af.

Hvordan kan man motivere alle eleverne?

Det er en stor udfordring af motivere alle eleverne, da der findes så uendeligt mange personligheder i de mange små sind. Derfor havde jeg brug for en større overblik. Overblikket skulle hjælpe mig som en manual (jeg har mange forskelllige klasser) så jeg hurtigt kunne blive mindet om hvilke fokusser, jeg skulle have i hver af klasserne. 

Hvordan hjalp det mig?

Artiklen fortsætter under banneret

Det hjalp mig i den grad med af hjælpe både eleverne der ville passe ind, dem der ville fremhæve sig selv, dem der ville være sig selv, og dem der bare gerne ville være sociale. Samtidig kunne de som klasse også hurtigere finde vej tilbage, til den mere velfungerende klasse som jeg oplevede inden sommerferien.

Jeg har samlet det i et lille dokument som er nemt og overskueligt. Man skal bare selv skrive sine elevers navne ind på den profil der passer på dem.

Hvis i skulle være interesserede skriver i bare til mig på Henriktho86@hotmail.com

Vi skrives ved


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.253 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.521 andre er allerede tilmeldt

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
728 andre er allerede tilmeldt