Blog
7   135

”Min mor har ikke pakket mit tøj”

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I fredags havde jeg idræt med min 7. klasse, og som ofte er der elever, der har glemt deres tøj. Da jeg spørger nærmere ind til det, viser det sig, at flere af dem undskylder sig med, at deres mor ikke havde pakket tøjet eller sat det frem til dem. I 7. klasse?? Jeg er målløs!

Foto: BC Living/Flickr.com

 

Kære forældre

Vil I hjælpe jeres børn med selv at lære at pakke og huske deres idrætstasker?

Artiklen fortsætter under banneret

Vh. Idrætslærerne på 7. årgang.

 

Ovenstående eksempel fra min idrætsundervisning er langt fra enestående. Det er måske snarere hverdagskost i den danske folkeskole i disse tider.

Hvordan klæder vi de kære forældre på, så de forstår, at de ikke gør deres barn en tjeneste ved at nurse dem frem? Jeg er ikke det mindste i tvivl om, at de vil deres børn det bedste, men i min optik er det ikke en hensigtsmæssig og udviklende strategi for barnet.

En enkelt elev fra min idrætstime i fredags var på ingen måde flov over at fortælle mig, at grunden til at han ikke kunne have idræt, var fordi hans mor ikke havde stillet tasken frem til ham. Det ryster mig måske allermest, at han faktisk mente, at det måtte da være en god nok grund - for hun havde jo glemt det.

Opråb til forældrene

Kom nu forældre: Hjælp jeres børn med at de kan hjælpe dem selv. Skub stenen i den rigtige retning, men lad nu være med at feje de små bump væk foran dem, så børnene aldrig rammer noget, der gør ondt. For det gør ondt engang i mellem.  Det er den måde de lærer på, og finder ud af hvad der er rigtigt og forkert.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.162 andre er allerede tilmeldt