Blog
0   16

Turn that music up!

Abonner på nyt om Folkeskolens engelskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Ét af de emner, jeg altid vender tilbage til i min engelskundervisning, er musik. Sprogindlæring gennem musik er helt genialt. Ikke mindst fordi eleverne selv lytter til meget engelsksproget musik i deres fritid, men også fordi både tekster og videoer ofte fortæller en historie, som man kan bruge i undervisningen både sprogligt, kulturelt og samfundsmæssigt.

Jeg har gennem tiden brugt mange forskellige kunstnere, sange og musikvideoer i min engelskundervisning, bl.a. Michael Jackson, The Beatles og Green Day. Men den sang og musikvideo, der oftest gør størst indtryk på mine elever, er Eminems "Stan" fra 2000. Sangen fortæller historien om den fiktive person Stan, der er kæmpefan af Eminem, og som i frustration og vrede over manglende svar fra sit store idol på de mange fanbreve ender med at køre både sig selv og sin gravide kæreste i døden. Sangen har Didos smukke stemme på alle omkvædene, hvilket fungerer rigtig godt som en kontrast til Eminems rap i alle versene.

Dyster og tragisk historie

Historien er dyster, men meget tankevækkende. De fleste kender til det med at være besat af et idol, enten fra sig selv eller fra omgangskredsen, og det kan man få en god og vedkommende snak om. Jeg plejer ved samme lejlighed at fortælle historien om den tyske pige, der begik selvmord, da Robbie Williams forlod Take That i midten af 90’erne. Også videoen er dyster med sine mørke farver, den voldsomme regn og lyn og torden, der både på lyd- og billedsiden har en dramatisk effekt. Har man mod på det, kan det klart anbefales at gå i dybden med de filmiske virkemidler, der alle på hver deres måde er med til at understrege historiens tragiske udfald.

Artiklen fortsætter under banneret

Musik inspirerer

Som undervisningsmiddel har jeg haft succes med sangen ”Stan” af flere omgange, men der er naturligvis masser af andre, velegnede sange og musikvideoer, man kan tage fat i med sine elever. De fleste mennesker holder af musik, og jeg har flere gange oplevet, at mine elever efter at have hørt en bestemt sang i undervisningen, har lyttet mere til den hjemme og øvet sig på teksten ved hjælp af youtube. Dét gør mig som engelsklærer enormt glad og stolt!  


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Engelsknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Sproglærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.602 andre er allerede tilmeldt

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
687 andre er allerede tilmeldt