Debat
2   0

Tænk mad og motion sammen – start med skolernes motionsdag

I disse uger er motion en del af skoleskemaet på mange skoler. Det kulminerer med skolernes motionsdag inden efterårsferien. Der er dog et stort behov for, at vi tænker mad og motion sammen i skolen. Begge dele er vigtige for elevernes helbred og trivsel. Læs her, hvordan du hurtigt kommer i gang.

Det styrker både elevernes trivsel og læring at sætte fokus på motion i skolen. Derfor har den daglige motion helt forståeligt et stort fokus i den nye folkeskolereform. Man skulle tro, at sunde måltider derfor ville have den samme opmærksomhed. Elevernes måltider på skolen har nemlig ligeså vigtig en rolle for elevernes helbred og trivsel som motion.

Elevernes måltider er dog ikke en del af skolernes kerneopgave som det ser ud i dag. Det er selvom en stor del af børnene får for få grøntsager og for meget sukker i deres kost. Mange børn og forældre har da også et fuldstændigt urealistisk billede af, hvor meget energi kroppen har behov for. En halv times motion kræver både en cola og en myslibar. Og efter skolernes motionsdag er der plads til masser af slik og chips i ferien.

Lav et snack-hack til skolernes motionsdag

Hvis du gerne vil give dine elever viden om sundere snacks uden løftede pegefingre, så gør brug materialerne fra dette års GoCook Smagekassen. Det hedder ’Madpakke make over’. Undervisningsmaterialerne er allerede landet på 3 ud af 4 grundskoler i hele Danmark. I kapitlet ’Madpakke-laboratoriet’ sætter vi fokus på energien i madpakker og mellemmåltider.

Artiklen fortsætter under banneret

Se om din skole er med i GoCook Smagekassen her:

Se tre film inden skolernes motionsdag

Hvis din skole ikke er med i GoCook Smagekassen eller du kun har meget lidt tid til rådighed, så kan du stadig være med. Brug en halv time til en dialog med børnene om snacks. Se tre små film med GoCook-ambassadør Gorm Wisweh (kok) og Mikkel Wejdemann (madkundskabslærer og globetrotter) som optakt til skolernes motionsdag:

Se film 11: Gorm og Mikkel finder ud af, hvor meget energi der er i chips og rugbrødsmadder. Hvem skal spise mest og hvem bliver mest mæt?

Se film 12: Gorm og Mikkel vil finde ud af, hvor lang tid det tager at bruge energien fra to forskellige snacks: grøntsagsstænger kontra saftevand og myslibar?

Se film 14: Mikkel undersøger, hvor hurtigt sukker kommer ud i blodet. Er slik og cola eller havregryn hurtigst?

Se alle filmeneGoCook-TV eller lad eleverne se filmene på GoCookDK YouTube-kanal

Held og lykke med mad og motion både nu og efter ferien. 155.000 skoleelever vil i den kommende måned bage pitabrød med falafel og snitte grøntsagsstænger med glaskål og kinaradisser. De vil også lære en masse om, hvordan skolefroskosten bliver prioriteret i Norden. GoCook - siger vi!

Du kan læse mere om hele undervisningsforløbet på skolekontakten.dk


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
741 andre er allerede tilmeldt

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.068 andre er allerede tilmeldt