Blog
0   2

Loma vokseværk i Svendborg

Abonner på nyt om Loma - Lokal Mad i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Torsdag d. 5 oktober blev endnu to skoler i Svendborg Kommune Loma-skoler. Det blev fejret med en flot event hvor man besøgte både de to ny udnævnte Loma-skoler og den første Loma-skole i kommunen.

SÅ kom den store dag. Torsdag d. 5 oktober blev endnu to skoler i Svendborg Kommune Loma-skoler. Det blev fejret med en flot event, hvor man besøgte både de to ny udnævnte Loma-skoler og den første Loma-skole i kommunen.

De sidste 2 år har både Ørkildskolen og Tved skole i Svendborg arbejdet målrettet og engageret på at blive Loma-skole.

De to skoler har været en del af det Nordea støttede udbredningsprojekt, Loma-lokal mad, som er forankret på University College Lillebælt under projektledelse af Dorte Ruge.

Begge skoler har arbejdet og udviklet på, at arbejde med Loma på indskolings- og mellemtrinsniveau. De har på spændende og kreativ vis arbejdet med mad og måltider som en integreret del af undervisningen i dansk, matematik, historie og mange andre fag. 

Artiklen fortsætter under banneret

Begge skoler har som en del af projektet også fået nyt udstyr i deres Madkundskabslokaler, så eleverne nu også kan være med til at producere mad til mange, som en del af skolens dannelse og hverdag.

Eventen startede på Tveds skole, hvor alle elever og ansatte var samlet da skoleleder Birthe Christensen samt formanden for Børn- og Unge udvalget Mette Kristensen holdt tale efterfulgt af overrækkelse af Loma-bevis fra Loma-projektet. 4.årgang viste og fortalte om deres Loma-forløb og trods regn fik gæsterne en flot rundvisning i skolens køkkenhave.

Så gik turen videre til Ørkildskolen. Her blev gæsterne guidet hen i fællessalen, hvor der var stillet flot op med workshops. Elever viste hvordan de havde arbejdet med Loma på forskellige klassetrin. Der var bl.a elever der fortalte om deres forløb omkring fisk, elever der i samarbejde med køkkenlederen havde kreeret et lækkert eksempel på Loma-mad og elever der viste deres nye Loma-kasser frem, kasser som man kan tage med ud i klasselokalet når man har Loma-undervisning. Skoleleder Kaj Hørberg samt formanden for Børn- og Unge udvalget Mette Kristensen holdt tale, efterfulgt af overrækkelse af Loma-bevis fra Loma-projektet.

Sidst gik turen til Nymarkskolen, som var den første Loma-skole. Her fortalte skoleleder Birgit Villebro om hvordan man har videreudviklet Loma på skolen.

Den nye lokale Loma-guide og håndbog blev præsenteret. En guide og håndbog udviklet i det nye Loma-netværk der er blevet etableret i Svendborg Kommune på baggrund af de Loma-koordinatorer der er på Loma-skolerne i kommunen. Her er det også dejligt at kunne fortælle at den sidste af fødeskolerne til Nymarkskolen, Thurø skole, også har været en del af det udviklingsarbejde. Thurø skole arbejder på at blive den næste Loma-skole i Svendborg Kommune.

Dagen blev sluttet af med tale ved skolechef Helle Hansen. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Ernæring og sundhedsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for madkundskab, sundhed og ernæring. I samarbejde med Foreningen for madkundskab.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
810 andre er allerede tilmeldt