Blog
0   54

Når internettet hjælper med forståelsen af matematik

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det allestedsnærværende internet hjælper eleverne med forståelsen af matematik, den frie adgang til information og viden er fantastisk.

Internettet, uendelige mængder information og viden

Matematiklærerens allerbedste assisten er det allestedsnærværende internet. Internettet bidrager med forståelsen af ord og begreber, visning af film fra YouTube, lagring af opgaver, visning af aktuelle tal, når vi fx skal arbejde med priser, valutakurser og vejret. Vi bruger internettet når vi har brug for opdateret viden, når vi gennem den analoge bog får informationer, som vi gerne vil have i en nyere og friskere version, eller når vi bare ønsker mere information end bogen giver os. Internettet giver os adgang til billeder og lyd, der kan underbygge elevernes forståelse af de faglige problemstillinger, når vi fx arbejder med ligninger og gerne vil vide mere, så er det internettet, der hjælper os. Vi ser film på YouTube, laver selv film som vi kan dele på YouTube og ser andres flipped learning film, og så bliver vi klogere på ligninger. De elever, der er i matematikvanskeligheder, får hjælp til læring via internettet, da de får flere muligheder for at lære i deres eget tempo, for en lille film kan ses mange gange, hvis man ikke lige fik forståelsen første gang, og der er garanteret mere end en film, der viser den samme problemstilling.

Samarbejde med omverdenen

Internettet giver os mulighed for at samarbejde med omverdenen i matematiktimerne, når vi samarbejder via eTwinning med andre klasser i Europa, når vi bruger Google Hangout til at tale med elever fra andre skoler eller vi lave projekter sammen med naboskolen. Internettet hjælper eleverne med at sprogliggøre fagene og måske endda på et fremmedsprog.

Artiklen fortsætter under banneret

Internettet er guld for elevernes læring

Det daglige arbejde i skolen, hvor eleverne anvender internettet til deres læring af matematik, giver dem en fantastisk ballast i deres videre læring. De bliver styrket i informationssøgning, digital produktion af film og lyd til videndeling, i deres kommunikation med resten af verden og de vænner sig til at man kan få svar på alle spørgsmål, og så de bliver endnu mere nysgerrige på at tilegne sig viden og blive dygtige.

Eleverne skal selvfølgelig undervises i brug af internettets lyksaligheder, så de kan forholde sig til det på en digitalt dannet måde, som i så mange andre forhold i resten af deres liv.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks Matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.019 andre er allerede tilmeldt