Blog
0   147

Brug lokalsamfundet i din undervisning

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Jeg har rigtig god erfaring med at inddrage lokalsamfundet i min undervisning. Der findes mange gratis tilbud, som både kan gavne skolen og samfundet. Det handler blot om at finde på ideerne – og her kan eleverne også hjælpe til.

Foto: Trine Hemmer-Hansen

 

”Kære Fit&Sund” – i mit valgfag ”Let’s move it” vil vi gerne stifte bekendtskab med et fitnesscenter, og her vil vi høre, om vi må besøge jer en time eller to ?

 

Artiklen fortsætter under banneret

Dette var min indgangsvinkel til en mail til lederen i det lokale træningscenter, som jeg sendte i sidste uge.

Med et idrætsvalgfag på 45 elever og økonomisk lavvande, må vi ofte tænke alternativt.

I sidste uge var vi med ’Den blå skole’ på en heldagstur til bådhavnen, hvor eleverne fik lov til at prøve forskellige tilbud med sejlads. Et fantastisk tilbud som Aarhus kommune i samarbejde med forskellige sponsorer lancerer.

Kajakture, skøjtehal, fitnessbesøg og billetter til diverse sportskampe er blot nogle af de mange gratis tilbud, vi har kunnet give vores elever.

Lad eleverne tage teten

Det handler om at tænke alternativt og opsøge de faciliteter, der er omkring din skole. De fleste klubber vil meget gerne have et godt samarbejde med skolen. I mit tilfælde har jeg at gøre med elever i 8.+9. klasse, som selv kan fragte sig fra A-->B – det har jo selvfølgelig også en betydning.

Brug en lektion på at brainstorme med eleverne om deres ideer, og lad dem kontakte nogle af aktiviteterne selv - det er der bestemt en god læring i.

 

Så kære idrætslærere: kontakt lokalsamfundet, og gør brug af de mange tilbud, der er nær jer – det gavner på flere planer.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.162 andre er allerede tilmeldt