Voksenspecialundervisning
0   0

Ligebehandlingschef: Rimelig tilpasning behøver ikke være dyrt

Det er umuligt at beregne de samfundsøkonomiske omkostninger ved at indføre tilpasningspligt og pligt til tilgængelighed, mener børne- og socialminister Mai Mercado (K), som derfor afviser at tage de pligter med i den kommende lov om handicapdiskrimination. Men det er vigtigt at skelne mellem dem, skriver ligebehandlingschef Maria Ventegodt Liisberg fra Institut for Menneskerettigheder på altinget.dk. ”Hvor tilpasning handler om hensyntagen til en enkeltpersons særlige behov, så handler tilgængelighed om at sikre adgang for en hel gruppe. Det vil indebære store udgifter og kræver langsigtet planlægning, mens rimelig tilpasning ikke vil føre til omfattende forandringer”, skriver Maria Ventegodt Liisberg på altinget.dk, hvor hun giver eksempler på forskellene.

 

Artiklen fortsætter under banneret

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.059 andre er allerede tilmeldt