Debat
5   33

Lærerne har ikke en chance...

De seneste dages mediedækning viser med al tydelighed, at lærerne ikke har en chance for at få vendt stemningen. Den brede befolkning vil bakke op om fortsatte besparelser, og er ret ligeglade med de offentlige ansattes arbejdsvilkår. De offentlige ansatte anses reelt som en udgift.

Hvis vi skal vende bøtten, så skal vi i offensiven. Vi skal vise vej til nye måder at tænke om velfærden og vores institutioner. 

Og jeg tænker, at vi lige så godt kan starte med dem, som lærerne har lettest ved at få i tale, nemlig eleverne. Der sidder tusindvis af dem derude og lytter hver eneste dag. Fortæl dem om, hvad det offentlige er, hvad det kan, hvordan det hænger sammen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Lav temauger hvor de leger lærere, pædagoger, skoleledere og pedel (hvornår har I sidst haft en elev i praktik som lærer?).

Lav ture ud af huset og besøg plejehjemmet, vuggestuen, rådhuset, sygehuset og forsorgshjemmet.

Lav projekter om kontanthjælp, jobcenter, sagsbehandling.

Lad eleverne møde velfærdssamfundet, og giv dem en forståelse for de værdier, det repræsenterer.

Vi er nødt til at vise dem det, de fleste opdager det ikke af sig selv. Vi har et samfund med en kollektiv indlæringsvanskelig i forhold velfærdssamfundet, og der er brug for en specialpædagogisk indsats.

Så sæt igang, og husk, det handler om oplysning, ikke indoktrinering!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ