Debat

Lærerne har ikke en chance...

De seneste dages mediedækning viser med al tydelighed, at lærerne ikke har en chance for at få vendt stemningen. Den brede befolkning vil bakke op om fortsatte besparelser, og er ret ligeglade med de offentlige ansattes arbejdsvilkår. De offentlige ansatte anses reelt som en udgift.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvis vi skal vende bøtten, så skal vi i offensiven. Vi skal vise vej til nye måder at tænke om velfærden og vores institutioner. 

Og jeg tænker, at vi lige så godt kan starte med dem, som lærerne har lettest ved at få i tale, nemlig eleverne. Der sidder tusindvis af dem derude og lytter hver eneste dag. Fortæl dem om, hvad det offentlige er, hvad det kan, hvordan det hænger sammen. 

Lav temauger hvor de leger lærere, pædagoger, skoleledere og pedel (hvornår har I sidst haft en elev i praktik som lærer?).

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Lav ture ud af huset og besøg plejehjemmet, vuggestuen, rådhuset, sygehuset og forsorgshjemmet.

Lav projekter om kontanthjælp, jobcenter, sagsbehandling.

Lad eleverne møde velfærdssamfundet, og giv dem en forståelse for de værdier, det repræsenterer.

Vi er nødt til at vise dem det, de fleste opdager det ikke af sig selv. Vi har et samfund med en kollektiv indlæringsvanskelig i forhold velfærdssamfundet, og der er brug for en specialpædagogisk indsats.

Så sæt igang, og husk, det handler om oplysning, ikke indoktrinering!