Debat
0   182

. . . en flok får

Hvad fik vore forhandlere ud af at forhandle overenskomst i en situation, hvor der er mangel på uddannet arbejdskraft, og arbejdet (eleverne) vælter ind? Næsten ingenting. Det er en særdeles inkompetent fagforening, der ikke kan få mere ud af en så enestående situation.

Bedre afspadseringsregler og højere overarbejdsbetaling burde være en naturlig følge. At lærernes oprindelige nej til den nye overenskomst blev drejet til et ja på grund af en sommerferie, får lærerstanden i Danmark til at fremstå som en flok mæhæ.

Artiklen fortsætter under banneret

Børnetallet stiger, så nu skal klassekvotienten op, siger Kommunernes Landsforening. Samtidig forsøger man i flere kommuner med lærernes nye overenskomst i hånden at få lærerne til at tage flere undervisningstimer. Selv om DLF's formand benægter, at overenskomsten kan bruges til at nedlægge stillinger, så har både Hvidovre og Farum Kommuner indstillet til næste års budget, at der sker en væsentlig reduktion af lærerstaben i de to kommuner. Arbejdsgiversiden har altså opfattet overenskomsten præcis i den ånd, der blev advaret om af nej-sigerne. Anni Herfort og kompagni må tage konsekvensen og gå af.

Jan Schumann

København


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ