Debat

. . . en flok får

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad fik vore forhandlere ud af at forhandle overenskomst i en situation, hvor der er mangel på uddannet arbejdskraft, og arbejdet (eleverne) vælter ind? Næsten ingenting. Det er en særdeles inkompetent fagforening, der ikke kan få mere ud af en så enestående situation.

Bedre afspadseringsregler og højere overarbejdsbetaling burde være en naturlig følge. At lærernes oprindelige nej til den nye overenskomst blev drejet til et ja på grund af en sommerferie, får lærerstanden i Danmark til at fremstå som en flok mæhæ.

Børnetallet stiger, så nu skal klassekvotienten op, siger Kommunernes Landsforening. Samtidig forsøger man i flere kommuner med lærernes nye overenskomst i hånden at få lærerne til at tage flere undervisningstimer. Selv om DLF's formand benægter, at overenskomsten kan bruges til at nedlægge stillinger, så har både Hvidovre og Farum Kommuner indstillet til næste års budget, at der sker en væsentlig reduktion af lærerstaben i de to kommuner. Arbejdsgiversiden har altså opfattet overenskomsten præcis i den ånd, der blev advaret om af nej-sigerne. Anni Herfort og kompagni må tage konsekvensen og gå af.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jan Schumann

København