Debat

Risikoen for problemer med nationale test er lav

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I efteråret 2009 gennemførte elever over hele landet omkring 200.000 frivillige nationale test, og det er vores indtryk, at langt de fleste blev gennemført uden tekniske problemer. Vi beklager, at testkoordinator Jan Kildegaard fra Hotherskolen ikke har haft samme oplevelse.

Vi er opmærksomme på, at nogle skoler havde svært ved at få adgang til deres testresultater. Det skyldtes et teknisk problem i håndteringen af klasser, hvor der var registreret elever, som ikke længere gik i klassen. Det førte til 35 henvendelser til Uni-C's support. Problemet er nu løst, og de skoler, der i en periode ikke kunne se testresultaterne, har haft adgang til dem.

Problemerne fik skoler til at kontakte både Uni-C og Skolestyrelsen, og Jan Kildegaard betegner i Folkeskolen nummer 4 vores svar som arrogante og nedladende. Det beklager vi, da vi altid bestræber os på at give hurtige, venlige og fyldestgørende svar. Men vi er nødt til at stille en række spørgsmål for at kunne identificere problemet.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Langt de fleste henvendelser til support-funktionen afklares med det samme, men Jan Kildegaards kritik har fået Uni-C til at skærpe sine opfølgningsprocedurer yderligere. Teknikken har afgørende betydning i afviklingen af de nationale test, så vi har gennemført en række interne afprøvninger af systemet siden december 2009, belastningstest og forpremiere forud for teststart den 15. februar.

Samlet set vurderer vi, at risikoen for centrale tekniske problemer ved de obligatoriske test er lav. Erfaringerne med udviklingen af testene peger dog på, at det aldrig kan udelukkes, at der opstår uforudsete problemer, når testene tages i brug.