Debat Nationale test
2   273

Risikoen for problemer med nationale test er lav

I efteråret 2009 gennemførte elever over hele landet omkring 200.000 frivillige nationale test, og det er vores indtryk, at langt de fleste blev gennemført uden tekniske problemer. Vi beklager, at testkoordinator Jan Kildegaard fra Hotherskolen ikke har haft samme oplevelse.

Vi er opmærksomme på, at nogle skoler havde svært ved at få adgang til deres testresultater. Det skyldtes et teknisk problem i håndteringen af klasser, hvor der var registreret elever, som ikke længere gik i klassen. Det førte til 35 henvendelser til Uni-C's support. Problemet er nu løst, og de skoler, der i en periode ikke kunne se testresultaterne, har haft adgang til dem.

Artiklen fortsætter under banneret

Problemerne fik skoler til at kontakte både Uni-C og Skolestyrelsen, og Jan Kildegaard betegner i Folkeskolen nummer 4 vores svar som arrogante og nedladende. Det beklager vi, da vi altid bestræber os på at give hurtige, venlige og fyldestgørende svar. Men vi er nødt til at stille en række spørgsmål for at kunne identificere problemet.

Langt de fleste henvendelser til support-funktionen afklares med det samme, men Jan Kildegaards kritik har fået Uni-C til at skærpe sine opfølgningsprocedurer yderligere. Teknikken har afgørende betydning i afviklingen af de nationale test, så vi har gennemført en række interne afprøvninger af systemet siden december 2009, belastningstest og forpremiere forud for teststart den 15. februar.

Samlet set vurderer vi, at risikoen for centrale tekniske problemer ved de obligatoriske test er lav. Erfaringerne med udviklingen af testene peger dog på, at det aldrig kan udelukkes, at der opstår uforudsete problemer, når testene tages i brug.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ