Debat

Gamle børnebøger ødelægger læselyst?

I artiklen nedenfor peger Anna Karlskov Skyggebjerg på et markant problem i formidlingen af ny børnelitteratur. Vi køber kun det gode gamle, som vi kender i forvejen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ganske interessant betragtning. En børnelitterær offensiv vil være et sted at starte. En sænkning af til tider horrible priser på børnelitteratur kan passende være næste skridt. Når man skal betale 299 kr. for en indbunden udgave af Ronja Røverdatter og det samme for en billedbog af en ukendt fransk forfatter, hvor indtagende den end måtte være, så løber Ronja ud i skoven med sejrens sødme.

Som dansklærere kan vi være med til at gøre vores elever opmærksomme på den nye litteratur, og forhåbentlig kan det være med til at øge antallet af bøger på de private boghylder.

Skolebibliotikarerne får selvsagt også en signifikant rolle i den sammenhæng. Det er et problem, hvis nyhederne hurtigt havner med ryggen udad og dermed bliver overset. 

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

God læselyst.

https://www.dr.dk/nyheder/kultur/boeger/lektor-boerns-laeselyst-risikerer-blive-oedelagt-af-gammel-boernelitteratur