Debat
1   157

Hvor blev ramaskriget af?

Torsdag og lørdag i forrige uge sendte Danmarks Radio på P1 en dokumentarudsendelse, hvor det blev påvist, at flere friskoler i Danmark har en klar forbindelse til Scientology og gør brug af metodikker, som er skabt af stifteren Lafayette Ron Hubbard. Personligt er jeg vanvittig provokeret af dette, men hvor stærkt jeg end føler det, er det jo ikke det mest principielle problem.

Til trods for P1's fine lyttertal sætter jeg alligevel spørgsmålstegn ved, hvor mange danskere uden direkte interesse i skole og uddannelse der hører et sådant program. Hvor er de brede medier? Hvor er Tv2's og DR1's primetime-nyheder? Et program med spørgsmål af en så principiel karakter burde placeres på samme plads som slikket i supermarkedet; dér hvor alle er tvunget til at se det. Er dette et eksempel på, at spørgsmål som integration og subkultur kun er vedkommende, hvis det handler om muslimer? Havde det været muslimske friskoler, der på baggrund af religiøse doktriner udvalgte metodikker, ville udsendelsen så ikke have vakt et øredøvende ramaskrig?

Artiklen fortsætter under banneret


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ