Debat

Har DLF alligevel en sprogpolitik?

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I Folkeskolen nummer 4 svarer Per Sand Pedersen, formand for DLF's organisations- og arbejdsmiljøudvalg, på mit spørgsmål om, hvorvidt DLF har en sprogpolitik, at det har foreningen ikke. Hans udtalelser i forbindelse med etablering af en ny tysklærerforening er, skriver han, udtryk for ærgrelse over, »at et tilsyneladende stadig stigende antal elever ikke vælger tysk som tilbudsfag. Generelt er jeg også uforstående og ærgerlig over, at elever ikke søger bredere i valgfagstilbuddene, herunder andre sprogfag«.

Per Sand skriver, at der måske er tale om en unuanceret sprogpolitisk udtalelse fra hans side, og her må jeg give ham ret. Men folkeskoleloven giver kommuner og skoler mulighed for at udbyde tysk og fransk som både tilbuds- og valgfag.

Derfor må jeg stille følgende spørgsmål: Er det korrekt forstået, at DLF i forbindelse med høringssvar og andre rådgivende opgaver i forhold til såvel Undervisningsministerium som Folketing italesætter tysk som tilbudsfag og fransk som valgfag?

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

I håb om et uddybende svar.