Debat
0   186

Har DLF alligevel en sprogpolitik?

I Folkeskolen nummer 4 svarer Per Sand Pedersen, formand for DLF's organisations- og arbejdsmiljøudvalg, på mit spørgsmål om, hvorvidt DLF har en sprogpolitik, at det har foreningen ikke. Hans udtalelser i forbindelse med etablering af en ny tysklærerforening er, skriver han, udtryk for ærgrelse over, »at et tilsyneladende stadig stigende antal elever ikke vælger tysk som tilbudsfag. Generelt er jeg også uforstående og ærgerlig over, at elever ikke søger bredere i valgfagstilbuddene, herunder andre sprogfag«.

Per Sand skriver, at der måske er tale om en unuanceret sprogpolitisk udtalelse fra hans side, og her må jeg give ham ret. Men folkeskoleloven giver kommuner og skoler mulighed for at udbyde tysk og fransk som både tilbuds- og valgfag.

Artiklen fortsætter under banneret

Derfor må jeg stille følgende spørgsmål: Er det korrekt forstået, at DLF i forbindelse med høringssvar og andre rådgivende opgaver i forhold til såvel Undervisningsministerium som Folketing italesætter tysk som tilbudsfag og fransk som valgfag?

I håb om et uddybende svar.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ