Uskolet

Gamere, der tjener millioner, 
er ti ud af ti danske 
børns bedste argument

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Professionelle gamere, der har gigantiske månedslønninger, lukrative sponsorater, og som konkurrerer internationalt om milliongevinster, er dét argument, som ti ud af ti danske børn benytter sig af, når de forsøger at få lov til at sidde »lige en halv time til« foran skærmen.

Den såkaldte eSport er i kraftig vækst, og det gør det mere meningsfuldt at lade børn sidde i endnu længere tid med spil som Counter-Strike, World of Warcraft og League of Legends - nemlig for at dygtiggøre sig. I hvert fald hvis det står til børnene selv.

»Jeg skal lige skyde færdig, så skal jeg nok gå i seng«, argumenterer for eksempel 11-årige Albert over for sine forældre, »Så vil jeg om kort tid tjene mere end jer to tilsammen, og så lover jeg at hjælpe med det lån, I hele tiden skændes om - eller 'diskuterer'«.