Uskolet

Riisager opfordrer elever til at snyde på en mere gennemskuelig måde

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Eksempler på eksamenssnyd fik for nylig undervisningsminister Merete Riisager (Liberal Alliance) til at lukke for muligheden for at bruge internettet til eksamener i gymnasiet. Foreløbig er samme restriktion for grundskolen blevet udskudt, men ministeren ser det fortsat som et stort problem, at internetadgang til eksamener, som hun udtrykker det, åbner en »motorvej for at snyde«. Nu opfordrer hun derfor eleverne til at snyde på en mere gennemskuelig måde.

»I min skoletid handlede det om for eksempel at skrive bittesmå matematiske formler inde i håndfladen. Eller man havde på forhånd gemt en seddel med kongerækken bag cisternen ude på skoletoilettet eller noteret vigtige årstal på indersiden af viskelæderets hylster - den slags. Det var mere gennemskueligt for eksamensvagterne end alt det Google og Wikipedia«. Hvad ministeren har kaldt en »usund snydekultur blandt eleverne« mener hun bør erstattes af en sund snydekultur blandt eleverne.