Uskolet
0   2

Riisager opfordrer elever til at snyde på en mere gennemskuelig måde

Eksempler på eksamenssnyd fik for nylig undervisningsminister Merete Riisager (Liberal Alliance) til at lukke for muligheden for at bruge internettet til eksamener i gymnasiet. Foreløbig er samme restriktion for grundskolen blevet udskudt, men ministeren ser det fortsat som et stort problem, at internetadgang til eksamener, som hun udtrykker det, åbner en »motorvej for at snyde«. Nu opfordrer hun derfor eleverne til at snyde på en mere gennemskuelig måde.

Artiklen fortsætter under banneret

»I min skoletid handlede det om for eksempel at skrive bittesmå matematiske formler inde i håndfladen. Eller man havde på forhånd gemt en seddel med kongerækken bag cisternen ude på skoletoilettet eller noteret vigtige årstal på indersiden af viskelæderets hylster - den slags. Det var mere gennemskueligt for eksamensvagterne end alt det Google og Wikipedia«. Hvad ministeren har kaldt en »usund snydekultur blandt eleverne« mener hun bør erstattes af en sund snydekultur blandt eleverne.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ