Debat

Se mod syd, der tester de

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Pisa, nationale test, folkeskolen, vanskelige elever og så videre. Vi taler så meget om Finland, men måske skal vi ikke se så højt mod nord, men lidt længere mod vores naboland mod syd. I Tyskland har man i grundskolen et karaktersystem fra 1-6, hvor 1 er det bedste. Hvis man i tre fag ikke har opnået karakteren 4, skal man gå året om. Dette kunne måske få elever fra starten af til at få mere motivation til at lære og gå videre.

I Tyskland tester man eleverne hver uge. Det behøver vi ikke nødvendigvis at indføre i Danmark, men hvis eleverne vidste, at de skulle have en bestemt karakter/bogstav/udtalelse for at rykke op i næste klasse, kunne mange måske have lettere ved at motivere sig selv til at lave deres opgaver og følge med i undervisningen.

Dette ville også bevirke, at flere i vores overbygning ville være mere forberedte til en videregående uddannelse.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler