Debat
1   163

Mere fleksible ferieperioder

Vores folkeskole skal være nutidig, fleksibel og fremadrettet - også når det gælder ferieperioder.

Faktum er, at rigtig mange forældre tager på ferie med deres børn uden for de faste skoleferier. Hvis folkeskolen skal følge med udviklingen, er ferier et område, vi skal kigge efter i sømmene især set i lyset af Lars Løkke Rasmussens 360-graders-eftersyn.

Artiklen fortsætter under banneret

Skolelederne mener, at vi skal tale forældrene fra at tage deres børn ud af skolen uden for ferieperioderne. Men vi er nødt til at tage højde for udviklingen og forældrenes virkelighed i vores måde at planlægge skoleåret på.

Rigtig mange forældre kan ikke holde fri i de faste ferieperioder, og arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer presser på for at få skolerne til at være mere fleksible. Skoleloven gør det muligt at sprede eksempelvis vinterferieperioden over tre uger, men det har mange forældre i skolebestyrelserne vist glemt. Folkeskolen er allerede fleksibel i forhold til undervisningen i klassen, tværfaglig undervisning, projekter og holdundervisning, så hvorfor ikke også åbne for mere fleksible ferieregler?

Børn, der tages ud af skolen i skoletiden, skal have bøgerne med i skihytten eller som supplement til solcremen. Der er behov for en rammestyring af, hvilke perioder det er i orden at holde ferie og hvor længe, men i tråd med regeringens mål om afbureaukratisering mener jeg, at man passende kan lade det være op til skolebestyrelserne at bestemme de nærmere rammer.

Forkortet af redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ