Debat

Mere fleksible ferieperioder

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Vores folkeskole skal være nutidig, fleksibel og fremadrettet - også når det gælder ferieperioder.

Faktum er, at rigtig mange forældre tager på ferie med deres børn uden for de faste skoleferier. Hvis folkeskolen skal følge med udviklingen, er ferier et område, vi skal kigge efter i sømmene især set i lyset af Lars Løkke Rasmussens 360-graders-eftersyn.

Skolelederne mener, at vi skal tale forældrene fra at tage deres børn ud af skolen uden for ferieperioderne. Men vi er nødt til at tage højde for udviklingen og forældrenes virkelighed i vores måde at planlægge skoleåret på.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Rigtig mange forældre kan ikke holde fri i de faste ferieperioder, og arbejdsgiver- og lønmodtagerorganisationer presser på for at få skolerne til at være mere fleksible. Skoleloven gør det muligt at sprede eksempelvis vinterferieperioden over tre uger, men det har mange forældre i skolebestyrelserne vist glemt. Folkeskolen er allerede fleksibel i forhold til undervisningen i klassen, tværfaglig undervisning, projekter og holdundervisning, så hvorfor ikke også åbne for mere fleksible ferieregler?

Børn, der tages ud af skolen i skoletiden, skal have bøgerne med i skihytten eller som supplement til solcremen. Der er behov for en rammestyring af, hvilke perioder det er i orden at holde ferie og hvor længe, men i tråd med regeringens mål om afbureaukratisering mener jeg, at man passende kan lade det være op til skolebestyrelserne at bestemme de nærmere rammer.

Forkortet af redaktionen