Blog
0   75

Tag boldspilstrappen med på halgulvet

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Motoriske grundbevægelser, kaosspil, formel og funktionel træning samt den dynamiske boldspilstrappe var blot nogle af de fagbegreber min klasse og jeg fik italesat i dag i idrætsundervisningen. Det hele foregik midt på halgulvet – det teoretiske og det praktiske sammen i ét.

Foto: Trine Hemmer-Hansen

 

Skolernes motionsdag i 2016 havde særlig fokus på boldspil, og i den forbindelse udgav Dansk Skoleidræt den såkaldte ’boldspilsdug’. En dug som let kan spredes ud på halgulvet, og dermed lettere kan bringe den mundtlige dimension med i undervisningen.

I dag tog jeg udgangspunkt i basketball. Jeg havde forberedt forskellige øvelser fra boldspilstrappen, og efter hver øvelse mødtes vi rundt om ’dugen’ for at samtale om aktiviteten. Sammen fik vi både sat fagbegreber på selve spillets finesser og på udviklingen af de forskellige trin.

Artiklen fortsætter under banneret

Kulturændringen er til at spore

På gulvet i dag havde jeg min 9. klasse. En årgang som i mine øjne er heldig. Heldig da de har haft nogle år til at vænne sig til den kulturændring, idrætsfaget har bragt med sig, efter faget blev et udtræksfag for lidt over 3 år siden.

For mig at se handler kulturændringen i høj grad om at få den mundtlige dimension med i gymnastiksalen, i hallen, i skoven eller på løbebanen. Det, at skulle italesætte aktiviteterne, stoppe op midt i et spil eller en dans og få sat fagbegreber på, har både krævet tid, men også en forståelse for hvorfor vi gør det i stedet for blot en irritation pga. ophold i undervisningen.

I dag fik jeg fornemmelsen af, at den her årgang/klasse er lige præcis så langt i processen, som jeg håbede, de var. Det giver mening for dem nu at samtale om det, vi er sammen om – så længe ’dugen’ er spredt ud på halgulvet og ikke venter på os i en afsidesliggende teorilokale 5 min. fra hallen.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.162 andre er allerede tilmeldt