Blog
1   5

Da historielæreren sov i timen.

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Gennem vinteren og foråret kunne vi følge "Historien om Danmark" på DR, og jeg var solgt. I april udkom første bog om oldtiden og middelalderen. Den har jeg så først set nu. Bedre sent end aldrig og der er mere på vej.

Dette er ikke en decideret anmeldelse, men snarere en kortfattet anbefaling af "Historien om Danmark" i bogform. Primært henvendt til dem, der ikke allerede har læst omtale af bogen i andre medier. Dog er bogen ikke anmeldt på Folkeskolen.dk, hvilket primært må skyldes, at det ikke er undervisningsmateriale eller i øvrigt skrevet til skoleregi.

Hvorfor så overhovedet bruge tid på den her? Svaret er åbenlyst.

Fordi den er blændende godt skrevet af arkæolog Jeanette Varberg og historiker Kurt Villads Jensen. På trods af sine ca. 400 sider er bogen overkommelig, fordi den er et supplement til tv- udsendelserne og kan læses episodisk. Den er rigt illustreret med fotos, kort og faktabokse, og de enkelte afsnit kan faktisk bruges som kilder i niende klasse. Husk lige det der med ophavsretten. 

Afsnittene er korte, og først og fremmest er den skrevet med afsæt i den nyeste viden om vores danmarkshistorie af folk, der ved, hvad de taler om.

Artiklen fortsætter under banneret

I følge forlaget Gad udkommer næste bind d. 6. oktober med titlen, "Historien om Danmark. Reformation, enevælde og demokrati". Den glæder jeg mig til.

God læselyst, derude.

Info om bind 2:

gad.dk/historien-om-danmark-2

Jeanette Varberg fortæller om bogen:


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
6.650 andre er allerede tilmeldt