Debat
0   166

Naturligvis vil de spare

Til kredsformand Mads Witt (Folkeskolen nummer 38). Jeg er ked af, at du har problemer med dine kommuner, som vil gennemføre besparelser på lærernes bekostning. Det finder jeg som udgangspunkt ærgerligt og formentlig også urimeligt. Det skriver jeg uden at have konkret kendskab til din kreds og dine kommuner, fordi det principielt altid er beklageligt med afskedigelser af medlemmer af Danmarks Lærerforening!

På den anden side bør det ikke komme bag på nogen kredsformand, at kommunerne i disse år forsøger at spare på alle konti, hvis de kan slippe af sted med det. Det er kredsens opgave med saglige argumenter at gøre det vanskeligt for en kommune at forringe skolevæsenet ved stillingsnedlæggelser. Og når dine kommuner undlader at drøfte de pædagogiske målsætninger med dig, så må du tvinge dem til at tage den del af overenskomsten alvorligt. De skal deltage seriøst i sådanne forhandlinger! Jeg ved godt, at det kan være svært at få noget fornuftigt ud af en modstræbende forhandlingsmodpart, men så må du træne med dem.

Artiklen fortsætter under banneret

I mit område (Nordjylland) er der også kommuner, der gerne vil spare på skolerne - det er der formentlig alle steder - men kredsen har gennem mange år arbejdet på at få et godt forhold til politikerne, så de føler besparelser så ubehagelige, at de må finde en meget solid argumentation.

Det kan godt være, at det har du også gjort. Det ved jeg ikke noget om. Men det er vigtigt at erkende, at kommunerne er i deres gode ret til at spare. Det er en naturlig arbejdsgiverinteresse, som vi efter bedste evne må hæmme.

I sidste del af dit læserindlæg antyder du, at der er en sammenhæng mellem den meget gode lønaftale og arbejdstidsaftalen. Det vil jeg blankt afvise; der er ikke solgt arbejdstidselementer for at få mere i løn. Såfremt du fastholder den sammenhæng, må jeg bede dig om at pege på et konkret forhold, hvor en sådan 'handel' er synlig eller er forgået. Så skal jeg gerne være den første til at beklage det!

Ole Jensen

medlem af DLF's hovedstyrelse


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ