Læremidler
0   8

Prisvinder har skrevet over 50 bøger uden ordet ’jeg’

Helle Dyhr Fauerholdt fik onsdag Gyldendals læremiddelpris for sit arbejde med letlæsningsserien Lydret Dingo. På trods af bøgernes beskedne størrelse og simple historier har serien omsat for 10 millioner kroner på de år, den har eksisteret.

Der er en grund til at der ofte er to hovedpersoner i Helle Dyhr Fauerholdts bøger. Ordet 'jeg' er nemlig hverken lydret eller lydnært og dermed bandlyst. Men hvis der er to hovedpersoner, kan de bruge ordet 'vi', som er meget lettere at læse. Af samme grund 'vil' hendes personer aldrig noget, til gengæld 'kan' de en hel masse. Og så har de en tendens til at have korte, uprætentiøse navne som 'Tor' og 'Puk'.

Det er nemlig ordene, der styrer i de ekstremt enkle historier, der skal hjælpe begynderlæsere og svage læsere til at opleve glæden ved en god bog.

"Det er vigtigt for mig, at de svage læsere får et ordentligt materiale i hånden. De skal ikke nøjes med fedtede kopiark", siger hun om serien Lydret Dingo, som hun står bag.

Hun har skrevet over 50 titler til serien, og selvom der ikke er meget tekst i hver bog, ligger der et stort arbejde bag.

Artiklen fortsætter under banneret

"At skrive de har bøger er lidt som at lave en sudoku, hvor det hele skal gå op til sidst" siger Helle Dyhr Fauerholdt. "Det kan sagtens tage en måned og kræve mange omskrivninger, inden den er klar. Nogle gange må jeg lægge det fra mig et stykke tid, inden jeg vender tilbage og kan løse det, når jeg ser på det med friske øjne."

Når hun ikke er forfatter, arbejder hun som lærer og læsevejleder på Grydemoseskolen i Espergærde. Bøgerne skriver hun så om aftenen og i weekenden. Ud over selve bøgerne har Helle Dyhr Fauerholdt lavet forskellige lærervejledninger til Lydret Dingo-serien, ligesom en del af titlerne er blevet bearbejdet og indgår i serien English Micro-Dingo. I disse versioner har hovedpersonerne fået engelskklingende - men stadig korte - navne. 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

PLC-netværket er for ansatte og andre med interessere for skolernes pædagogiske læringscentre. I samarbejde med Pædagogisk LæringsCenterForening. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
456 andre er allerede tilmeldt

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.178 andre er allerede tilmeldt

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.182 andre er allerede tilmeldt