DLF må aflyse Lærertræf

Det var en kæmpe succes, da hundredevis af lærere fra hele landet lod lockout være lockout og i stedet snakkede fag og undervisning en hel dag i Odense i april 2013. Men siden er det ikke lykkedes at samle tilmeldinger nok til et Lærertræf.

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Lærertræf giver afbræk i lockouten 

Danmarks Lærerforening har lige besluttet at aflyse det planlagte Lærertræf 2017 den 16. nocember i år. Og det samme skete i 2015.

"Vi havde selvfølgelig diskuteret i forvejen, at der var risiko for, at vi måtte aflyse igen", fortæller formand for DLF's undervisningsudvalg Bjørn Hansen.

"Vi mener faktisk, at der er et behov hos medlemmerne for at mødes og diskutere profession og fag, men vi ved også godt, at lærerne er pressede af mange opgaver og alt for lidt tid. Vi havde Skolelederforeningens opbakning til, at lærere så vidt muligt skulle have fri til at deltage, fordi det faktisk er viden, der gavner skolen. Men det er klart, at hvis der ikke er afsat vikardækning, så betyder det, at ens kolleger skal løbe stærkere for, at man selv kan komme på kursus".

Bjørn Hansen mener ikke, det giver mening at holde Lærertræf i weekenden, eftersom det er faglige workshops med relevante skoleforskere, der er på programmet, men undervisningsudvalget vil nu prøve at indhente viden om, hvad det er, der afholder lærerne fra at tilmelde sig og analysere på, hvordan man fremover kan sætte fokus på det pædagogiske.

"Der har jo været stor søgning til vores A.P. Møllerfonds-støttede faglige kurser", fortæller Bjørn Hansen.

På programmet den 16. november stod fælles oplæg fra undervisningsministeren, fremtidsforsker Anne Skare Nielsen og professor Dorte Marie Søndergaard samt 20 forskellige faglige workshops. Blandt oplægsholderne i de forskellige workshops var forsker i relationen mellem lærer og elev Louise Klinge og debattøren Enma Holten om digital dannelse. Medlemsprisen for at deltage var sat til 400 kroner.

Emma Holten: Overgreb på nettet er et overgreb foran vennerne