Blog
0   3

Kan man holde husdyr på en skole?

Abonner på nyt om Trine Hyllested i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Bier er et eksempel på et insekt og et produktionsdyr. Man kan holde dem for at få bestøvet sine afgrøder, f.eks. æbletræer. Man kan også bare holde dem for at iagttage dem. Jeg har gennem et år arbejdet på at få et demonstrationsbistade i gang på UCC sammen med en lokal biavler, en pedel , der har sat stadet op og en studerende, der har malet stadet med økologisk linolie. Stadet blev officielt 5.september 2017, samtidig med , at UCC modtog Det Grønne Flag fra Friluftsrådet.

En forunderlig oplevelse

På Tårnby Naturskole, hvor jeg arbejdede midt i 90erne, havde vi et demonstrationsbistade. Her kunne man midt om vinteren åbne en låge og kigge ind til bierne, der sad tæt omkring dronningen og varmede hende. Bier er særlige:

  • Deres specielle bofællesskab, hvor de er stærkt afhængige af hinanden.
  • Deres antal i Danmark, som udtryk for den måde, vi behandler miljøet på.
  • Deres betydning for at bestøve landbrugsafgrøder og være med til at sikre økonomien i planteavlen.

Nogen mener, at bierne udkonkurrerer vores naturlige bestøvere. De er jo kunstige produktionsdyr!

Bistadet kan for studerende være et eksempel på, hvordan man kan iagttage og beskrive. Gamle Grundtvig skrev: ”Og den har aldrig levet som klog på det er blevet, han først ej havde kjær”.

Artiklen fortsætter under banneret

Her på Campus Carlsberg håber vi, at vores små nye beboere bliver en mulighed for at arbejde helt konkret med natur, bæredygtighed og biologiske diskussioner. Vi skal gribe, før vi kan begribe.

Ved åbningen var vi meget kede af det, for dronningen var pludselig væk. Det viste sig, at hun var sværmet ud på terrassen med sit følge. Hun var alligevel ”tilstede” ved indvielsen. Nu er hun fanget ind igen og sat i et særligt vinterhi ! Vi har stadig meget at lære i vores udviklingsarbejde med bier !


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.486 andre er allerede tilmeldt
Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt