”Jeg kan frygte, at vi risikerer, at idræt igen kommer til at handle om at lave en masse aktiviteter, frem for at eleverne rent faktisk lærer aktiviteterne", siger lærer og idrætsrådgiver på folkeskolen.dk Trine Hemmer-Hansen.

Færre bindende mål: Lærer frygter, idræt bliver aktivitetsfag

Idrætslærer og idrætsrådgiver på folkeskolen.dk, Trine Hemmer-Hansen, tror ikke, at opblødningen af Fælles Mål kommer til at mærkes i hendes undervisning. Hun håber, at lærerne stadig vil bruge færdighed- og vidensmålene i idræt, for ellers kan det gå ud over faget, lyder hendes vurdering.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Idrætslærer på Virupskolen og idrætsrådgiver på folkeskolen.dk, Trine Hemmer-Hansen, tror ikke, at hendes egen undervisning vil ændre sig synderligt, når læringsmålene bliver vejledende.

"Hvis jeg ser på det personligt - med mine egen briller - og i forhold til min undervisning, tror jeg ikke, det kommer til at få en markant betydning. Jeg synes, jeg bevæger mig i et felt mellem fagets kompetencemål og det dannelsesmæssige aspekt, som jeg synes, faget kan tilbyde", siger hun.

Lektor: Husk den sproglige dimension i idræt

Trine Hemmer-Hansen er enig med Martin Elmbæk Knudsen i, at færdigheds- og vidensmålene kan være en god hjælp til at skrue op for kvaliteten af idrætsundervisningen. Hun frygter, at faget nu bliver reduceret til et aktivitetsfag mere end et fag, hvor eleverne rent faktisk lærer noget.

"I et lidt bredere perspektiv end bare min egen undervisning tror jeg, at det er lettere at omsætte færdigheds- og vidensmål til god og kvalificeret undervisning end selv at skulle lave mål ud fra kompetencemålene", siger hun.

"Jeg kan frygte, at vi risikerer, at idræt igen kommer til at handle om at lave en masse aktiviteter, frem for at eleverne rent faktisk lærer aktiviteterne - det gælder især i forhold idrætsprøven".

Powered by Labrador CMS