Autisme-spektret
0   1

Børn med autisme opfatter lyd anderledes end normalt udviklede

De fleste reagerer hurtigt på en telefon, der ringer, eller et menneske, som giver os en besked, men anderledes ser det ud med autistiske børn, viser ny forskning fra psykiatrien i Region Syddanmark. ”Der er ikke tale om et høretab hos autistiske børn, men om manglende opfattelse af lyd”, siger professor Niels Bilenberg til dr.dk. Han håber, resultatet vil øge muligheden for at behandle børn med autisme bedre, enten med træning eller medicin. Det advarer Heidi Thamestrup, formand for Landsforeningen Autisme, imod. ”Al medicin har bivirkninger, og vi skal ikke prøve at træne børn med autisme. Vi skal kompensere dem for deres handicap”, siger hun.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
9.012 andre er allerede tilmeldt