Debat
0   7

Skype som hjælp i undervisningen ved stort fravær

Har en klassekammerat meget fravær - brug Skype

Har en klassekammerat meget fravær – brug Skype

Arbejder din far på en olieboreplatform, er din mor udstationeret i 3 måneder i USA eller har Løgstør Skole brug for en tolk, kan Skype benyttes ifb skolehjemsamtalen.

Artiklen fortsætter under banneret

I Australien har man siden 1946 pga. de store afstande brugt radioen i den obligatoriske undervisning. I dag anvendes også Skype. I de australske territorier har det været implementeret som en naturlig del af undervisningen i samtlige fag.

For nogle få elever gælder det, at de ikke regelmæssigt møder i skole og årsagerne kan være mangfoldige både på den fysiske del, men også den psykiske. Skolen registrerer al fravær og indberetter. Kommunen kontaktes, hvis fraværet er stort, men så er der også gået nogen tid.

I sådan en fraværsperiode mister eleven meget af det faglige såvel som det sociale.

Evt. praksis: Læreren eller klassekammeraterne sender en SMS til eleven om at aktivere Skype. Det kan både være ifb med klasseundervisning såvel som ved gruppearbejde. Dette er ikke noget man kan/vil pådutte hverken lærere, pædagoger eller klassekammerater. Det er kun tænkt som en mulighed og om denne vej er farbar, kan vi først vi se efter en prøveperiode.

Involverede parter såsom eleven, forældre, lærere, pædagoger og ledelse skal i samarbejde vurdere i de enkelte tilfælde, om eleven må benytte denne ordning, for dette kan naturligvis ikke ses som en erstatning for den normale skolegang.

I nyhederne i morges fortalte de at 6 % af elever i folkeskolen ikke går til afgangsprøve. Det var særligt børn af ufaglærte samt børn, der lider af ADHD eller lignende diagnose, som dropper ud inden afgangsprøven. Det er derfor vigtigt med en alsidig og nytænkende praksis ifht vores udfordrede unge i folkeskolen.

 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
11.272 andre er allerede tilmeldt
SOMMERKONKURRENCE

Tilmeld dig et eller flere af nyhedsbrevene fra Folkeskolens faglige netværk og deltag i lodtrækningen om et ophold for to med ALT betalt. 

Vinderen trækkes d. 25. juni.

Sinatur -konkurrence .1png

Tilmeld dig her