Blog
0   1

Hvor ejerskabet står

Abonner på nyt om Folkeskolens musikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


I bund og grund handler det om at investere sig selv i noget (eller nogen) – det gør simpelthen, at vi passer bedre på tingene.

Forestil dig euforien forbundet med det stykke legetøj, købt for dine surt sammensparede skillinger. Ve den lillebror eller lillesøster der kommer for tæt på, endsige overvejer at røre dette hellige relikvie. Denne følelse hedder ejerskab. Tilstanden, hvor man ingenting tager for givet, og alt, blod, sved og tårer, er synonyme.

Et særligt møblement

Artiklen fortsætter under banneret

Måske er livet blevet lidt mere voksent og lavpraktisk siden årene med legoborge og fjernstyrede biler, men i bund og grund handler det om at investere sig selv i noget (eller nogen) – det gør simpelthen, at vi passer bedre på tingene. Problemet i disse omskiftelige/udskiftelige tider er, at når ting får den mindste ridse, er vi nærmest tilbøjelige til bare at skifte det ud. Alt er blevet så billigt og tingenes holdbarhed så begrænsede, at venerationen og nostalgien aldrig når at tage form. Det samme ser jeg mere og mere ske for børnene i skolen.

Som på dit eget værelse, således også i klasselokalet

Dette ejerskab kan fungere både på det materielle plan, såvel som på det immaterielle. Hvis børnene nu følte ejerskab for klasselokalet, som for deres eget værelse: Et sted man passede på, hyggede sig i og gerne sørgede for at holde ryddeligt. Undervisningen og ens klassekammerater lidt som en seng – et sted hvor man kunne føle sig tryg og hvor der var plads til drømme. Og nej, ikke noget med at gå fra det hele og forvente at andre ordner tingene for en. Det handler om at lære at tage ansvar. Ansvar for sig selv, ansvar for andre og ansvar for de ting man omgiver sig med. Alt dette starter og slutter ved en selv. Lige der, hvor ejerskabet står.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Musiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Musiklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.101 andre er allerede tilmeldt
Få meget mere om musik

VIDSTE DU, at du lige nu er på Folkeskolens netværk for musiklærere?

Tilmeld dig og få en mail hver anden uge med det nyeste fra netværket.

Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.