Blog
0   5

Lorte-kunst

Abonner på nyt om Den Kreative Afdeling i dit personlige nyhedsbrev.


Lav installationer på skolens toiletter

Skolens toiletter er et oplagt sted at lave installationer, fordi der er hvide vægge, og fordi brugeren af toilettet ikke forventer, at der er noget på toilettet. Desuden er der mere ro på toilettet end udenfor og dermed plads til at undersøge kunsten.

Forskellen på at lave en installation og på at hænge et billede op er, at en installation kræver flere objekter, som står i forhold til hinanden. På billedet øverst står de udklippede øjne i forhold til spejlet på den anden side, samtidig med at besøgeren sidder på toilettet, lige ved siden af de stirrende øjne. Den der oplever installationen skal kunne bevæge sig i rummet imellem objekterne og få en sanselig oplevelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Fremgangsmåde

Tag en gruppe børn med ud på jeres toiletter og snak om, hvad toilettet er for et sted: Hvad bruger man det til? Hvilken følelse får børnene, når de går derind? Hvordan kan de skabe overraskelse på toilettet?

Fortæl børnene om forskellen på et billede og en installation (se forklaring ovenfor).

Del børnene op, så de samarbejder 2-3 børn om et toilet.

Hvis I vil gøre en fest ud af det, kan I holde “WC-fernisering” med gul sodavand og romkugler;)

Variationer

Udvid installations-tanken til andre rum: Det kan være en trappeopgang eller et gangareal.

Læring

Barnet lærer at undersøge omgivelserne, som kunsten indgår i, og lærer at kunsten skal passe til det sted, det skal placeres. Barnet udvikler sin viden om forskellige kunstformer, særligt installationen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.701 andre er allerede tilmeldt

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.034 andre er allerede tilmeldt