Blog
2   57

Hvor er tiden til bevægelsesdelen?

Abonner på nyt om Folkeskolens idrætsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Bevægelsesdelen i folkeskolen har været på manges læber lige siden der blev sat fokus på de 45 minutters bevægelse gennem den nye skolereform. Alligevel er der meget, der stadig tyder på, at bevægelsen ikke er blevet implementeret i skolen. Nu vil ministeren støtte lærerne endnu mere med en ny kampagne, som blev lanceret her til morgen.

Foto: Toufeeq Hussain/Flickr.com

 

Ja tak til landsdækkende temadage, praksisnær vejledning på skolerne samt videns- og inspirationsmateriale om bevægelse – men hvor finder jeg tiden til bevægelsesdelen, som i den grad er fyldt op med forberedelse til 27 lektioner, netværksmøder samt forsøget på at navigere i den nye læringsplatform MinUddannelse?

 

Artiklen fortsætter under banneret

Bevægelse i fagene kræver en kulturændring

Omkring juletid i sidste skoleår lavede jeg, sammen med mine to bevægelsesrådgivere, en undersøgelse for lærere og pædagoger på min skole omkring brugen af bevægelse i undervisningen. Her stod det klart, at især udskolingen får for lidt bevægelse. Undersøgelsen viste også samtidig, at lærerne har brug for inspiration til at få bevægelsen implementeret i undervisningen- især når der er tale om fag-faglig bevægelse.

Resultatet gav os anledning til at hjælpe vores kollegaer. Der hænger plakater op i samtlige undervisningslokaler med inspiration til power breaks samt fag/faglige bevægelse. Eleverne er informeret om vores tiltag med min. 5 minutters bevægelse pr. 45 min. lektion. Alt dette er skudt i gang her efter sommerferien, og jeg ser en begyndende kulturændring omkring bevægelsesbegrebet blandt lærerne. Desuden er eleverne optaget af, at de får den bevægelse, de har krav på, samtidig med at deres egne kompetencer bliver brugt.

Så vi er godt i gang på vores skole også i udskolingen, men det kræver tid – både i den enkelte hverdag og over en længere periode for at få det integreret som en selvfølge i ens undervisning.

 

Udskolingen i bevægelse

”En kampagne som skal give mere viden og inspiration til at inddrage bevægelse i skoledagen til gavn for elevers læring og trivsel” (citat Merete Riisager)

Jeg byder den nye kampagne velkommen, for jeg ser dagligt, hvilken effekt bevægelse har på mine elevers trivsel og læring – men hvor vil jeg ønske, at der snart kom en kampagne, som kunne fortælle mig, hvordan jeg når alle de ting, jeg skal i min hverdag – vel at mærke med høj kvalitet, nærvær og faglighed. Nye tiltag og nye kampagner kræver fordybelse og tid – og det er måske det, vi har allermindst af i folkeskolen lige nu.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.162 andre er allerede tilmeldt