Ny læreruddannelse udløser flere timer med to lærere

Fra næste år bliver det for første gang muligt at tage en læreruddannelse i Fredericia. De studerende får løn under uddannelsen, og kommunens skoler får samtidig flere timer med to lærere.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fredericia har i dag indgået en aftale med UC Lillebælt i Jelling om fra næste år at starte et hold op, hvor de studerende arbejder, mens de læser.

Dermed findes nu otte steder i landet, hvor studerende fra næste år arbejder som lærer som en integreret del af deres uddannelse.

Aftalen vil give op til 40 studerende mulighed for at starte på uddannelsen samtidig med, at de varetager en 25-procentsstilling på en folkeskole i kommunen.

Læreruddannelser med løn breder sig

Med den nye uddannelse forsøger kommunen at skaffe mere kvalificeret arbejdskraft til kommunens skoler, og det betyder samtidig, at flere elever vil blive undervist af to voksne på samme tid.

Den lokale lærerkreds har nemlig arbejdet for, at de kommende studerende hovedsageligt skal arbejde sammen med en færdiguddannet lærer.

"De studerende vil størstedelen af tiden arbejde sammen med en lærer i noget, der minder om en tolærerordning. Det giver både bedre undervisning for eleverne, og det betyder samtidig, at de studerende får en fantastisk indlæring i lærerarbejdet. Det er vi glade for", fortæller Per Breckling.

Nye læreruddannelser skal løse lærermangel

De studerende vil i løbet af uddannelsens fire år have en til to dage om ugen i Jelling, mens de resterende dage skal foregå i Fredericia med formiddage på en folkeskole og eftermiddage på den nye uddannelse i Fredericia.

Marie kørte død i den almindelige læreruddannelse

Borgmester Jacob Bjerregaard glæder sig over, at Fredericia fra næste år kan skrive sig ind på landkortet med endnu en traineeuddannelse.

"Det er fantastisk, at vi nu kan tilbyde endnu en velfærdsuddannelse i Fredericia. Det er en stor gevinst for vores skoler, som allerede fra næste sommer får en række trainee-lærere tilknyttet. Det er en ekstra gevinst, at vi på den måde er med til at uddanne vores kommende medarbejdere og dermed sikre, at vi har nye dygtige lærere til vores folkeskole", siger han i en pressemeddelelse.

Fredericia får læreruddannelse med indbygget studiejob

 

 

Powered by Labrador CMS