Blog
0   10

Matematikrapport!

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Tid til læring, undersøgelse og fordybelse i matematikundervisningen

Når jeg ser årsplanerne igennem for min undervisning, kan jeg se at vi skal skynde os. Der er travlt, og det ene tema afløser det næste. Der er hele tiden noget på programmet. Jeg begyndte så at tænke på, om jeg kunne lægge noget mere fordybelse og ro ind i årsplanen og ideen om matematikrapporten opstod.

Jeg tænker en matematikrapport, som en større opgave, som eleverne skriver, om en for dem relevant undersøgelse med brug af deres egen matematiske værktøjskasse. Jeg giver eleverne en paraply, fx vejret og 3 matematiske emner, som de skal/kan anvende. Dernæst skal de beslutte, hvad de vil undersøge, skrive en problemformulering, beskrive hvorfor det er relevant for dem, hvordan de vil undersøge deres problemformulering, indsamle data, behandle data, skrive en perspektivering, beskrive hvordan de vil videndele deres arbejde og skrive en endelig konklusion på deres undersøgelse. De kan lægge deres matematikrapport op på en blog, de kan fx integrere film, lyd, modeller og GeoGebra. Jeg tænker også, at når vi bliver mere skriftlige i matematikundervisningen forbereder vi os til det mundtlige. Det er ofte svært or eleverne, at være præcise i deres matematiske forklaringer - så måske kan matematikrapporten hjælpe dem.

Artiklen fortsætter under banneret

Vi har brug for at problemløse og fordybe os i matematikundervisningen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.361 andre er allerede tilmeldt