Blog
0   5

Digimath Multiplier event i Glasgow

Abonner på nyt om Folkeskolens matematikrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


Så gik der lige 2 år i et internationalt samarbejde, og hvad vi fik så ud af det?

 

Torsdag d.31.8.2017 var der Digimath Multiplier event i Glasgow, hvor alle deltagerne fra Irland, Nordirland, Skotland, Schweiz, Finland og Danmark afsluttede et 2 årigt samarbejde omkring teknologi i matematikundervisningen.

Artiklen fortsætter under banneret

Landene er forskellige, lærerne er forskellige, kulturen er forskellig, deltagerne i projektet er forskellige, nogle er konsulenter, nogle arbejder på erhvervsskoler, nogle i læreruddannelsen, en i gymnasiet, en i et ministerium og en er matematiklærer i den danske folkeskole! Men selvom vi er meget forskellige, har vi alle de samme udfordringer, når det kommer til teknologi i matematikundervisningen. Vi opdagede hurtigt, at der var færre lærere end vi troede, der arbejdede med teknologi i deres undervisning, og det var også tydelig, at det var den samme type lærere, der arbejdede mest med teknologien i matematikundervisningen - de såkaldte early adopters, der er de lærere, der ligegyldigt omstændighederne vil anvende teknologi i deres undervisning. Det interessante er så, hvordan vi kan få helt almindelige lærere til at anvende mere teknologi på en måde, så eleverne lærer mere matematik, i deres undervisning. Vi har udviklet ”The trafficlight system”, der er et trafiklys, hvor det røde symboliserer undervisning med teknologi, hvor eleverne ikke lærer matematik, men blot anvender teknologien til at løse opgaven. Det gule viser undervisning, der virker smart og moderne, men elevernes matematikfaglige udbytte er ikke mindre eller ikke eksisterende. Det grønne symboliserer undervisning, hvor elevernes læring og forståelse af matematik understøttes af teknologien og de opnår en form for dybdelæring og engagement i matematikfaglige problemstillinger og opgaver, der sikrer mere læring hos eleverne.

Det har været en fantastisk oplevelse at arbejde sammen med andre i et Eramus+ projekt, og vi fik alle lært meget af hinanden og projektet. Projektet har en hjemmeside, hvor der ligger enormt mange materialer og ressourcer lige til at bruge, når man skal arbejde med teknologi i matematikundervisningen på den fede måde!

https://sites.google.com/site/digimathseu/home


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Matematiknetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Danmarks matematiklærerforening.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
7.361 andre er allerede tilmeldt