Anmeldelse

Blindskrift Pro

Blindskrift Pro

Klik for at skrive manchettekst.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ingen tvivl om, at man kan lære blindskrift ved at gennemføre onlinekurset på blindskrift.dk - jeg prøvede i fire forskellige browsere. Ingen problemer.

Fakta:

Titel: Blindskrift Pro

Type: Internet

Forlag: Blindskrift Pro

Kurset er delt op i otte grundlektioner, hvor de første seks træner bogstaver og de vigtige skilletegn, mens de to sidste tager sig af tallene og specialtegn. Der er desuden hastighedsøvelser og en eksamen.

Hver lektion indeholder et større antal øvelser, og det er kedeligt; men der er ingen vej uden om, hvis man vil lære blindskrift. Efter at have benægtet det i mange år måtte jeg selv for nogle år siden erkende, at det er en vældig nyttig skriveteknik. Man skriver hurtigere og med færre fejl, end hvis man betjener sig af "tofinger og kig på tastaturet"-teknikken.

Læreren dukker op i korte videoer for eksempel for at minde om, at man skal lade være med at kigge ned på tastaturet, men i stedet se på det grafiske tastatur på skærmen, hvor det hele tiden markeres, hvilken tast man skal trykke på næste gang. Lærerens kommentarer har dog ikke nogen relation til det, man faktisk foretager sig.

Når man er færdig med en lektion, får man en videokonklusion af forløbet. Det kan også med rimelighed gøres på baggrund af de parametre, programmet måler. Målingen er dog noget usikker. Mange af mine resultater blev ikke registreret. Det skal selvfølgelig virke, men hovedproblemet er prisen. Et årsabonnement for en skole koster 5.000 kroner, og det er for meget i forhold til den undervisningsmæssige nytteværdi. Man kan også sige det sådan, at elevtimeprisen er for høj. Desværre.

Tux Typing er en anden mulighed for at øve blindskrift - gratis.