Uskolet

Debattør: Jeg aner ikke, hvad jeg taler om

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

En flittig deltager i den diskussion om folkeskolen, som traditionelt finder sted omkring skolestart, skriver i et af mange debatindlæg: »Jeg aner ikke, hvad jeg taler om, og jeg synes blandt andet, at den danske folkeskole gør en hel masse forkert«. Han fortsætter: »Bla bla bla mit eget barns skole …. bla bla bla mistet respekten bla bla bla strammes op … bla bla bla en af verdens dyreste folkeskoler … jeg læste også forleden …. bla bla bla børnene, det går ud over …. konsekvenser bla bla bla faglige niveau … godt klar over, at det var en anden tid, men da jeg selv gik i skole, var der altså ikke noget med bla bla bla … høre efter bla bla bla disciplin bla bla bla curling … nationale test bla bla bla Pisa … en investering i fremtiden«. Debattøren slutter: »Bla bla bla bla bla bla Kina«.

 

Uskolet er Folkeskolens bagside med opdigtet satire, som er inspireret af små og store begivenheder i tiden. Enhver lighed med tilværelsen, virkelige personer og nulevende hændelser er tilfældig og for det meste ikke med vilje. Ingen af de personer, som optræder i artiklerne, kunne finde på at gøre eller sige sådan i virkeligheden.